22/6/17

Σημασία έχει να αγαπάς - L’ important c’est d’ aimer

Ο Αντρέι Ζουλάφσκι με την πρώτη γαλλόφωνη ταινία του, θέτει την προσωπική του σφραγίδα στην έννοια «έρωτας» με την σπαρακτική αριστουργηματική και ακραία ρομαντική ιστορία που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή. Σκηνοθετεί με μαεστρία την εύθραυστη Ρόμι Σνάιντερ καθοδηγώντας την ώστε να αποδώσει την πιο συγκλονιστική ερμηνεία της ζωής της. 

Με καταιγιστικό ρυθμό, αλλά και εξαιρετική ευαισθησία εικονογραφεί ένα αλλόκοτο σύμπαν γεμάτο εξαθλιωμένους ανθρώπους του θεάματος, σκληρούς γκάνγκστερ, ασταθή πλάσματα εθισμένα στην πρέζα και το αλκοόλ, χυδαίους φωτογράφους. Ένα σμάρι σκοτεινών ηρώων, που μπλέκονται σε ένα γαϊτανάκι διεστραμένων οργίων, βίαιων καυγάδων, θλιβερών συμπεριφορών και έντονης δίψας για έρωτα.
INFO
Προβάλλεται από 22/6/17 σε:
Είδος:  Δράμα / Αισθηματικό (1975)
Σκηνοθεσία: Αντρέι Ζουλάφσκι
Παίζουν:  Ρόμι Σνάιντερ,  Φάμπιο Τέστι
Σύνοψη: Ο Σερβέ, φωτογράφος αισθησιακών φωτό συναντά την Ναντίν μια ηθοποιό β’ διαλογής που πρωταγωνιστεί σε φθηνοταινίες soft porno. Θέλοντας να τη βοηθήσει, ο Σερβέ δανείζεται ένα σεβαστό ποσόν από το βρώμικο πορτοφόλι των γκάνγκστερ αφεντικών του, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την παράσταση «Ριχάρδος Γ’», στην οποία θα δώσει επιτέλους στη Ναντίν ένα ρόλο αντάξιο του ταλέντου της. Αλλά η Ναντίν πρέπει πρώτα να αντιταχθεί στο διχασμό της ανάμεσα στον ρομαντικό έρωτα του Σερβέ και την ηθική υποχρέωση προς τον σύζυγό της, Ζακ.
Διανομή: Biblioteque