1/6/17

Δεσποινίς Σλόαν - Miss Sloan

Δυναμική λομπίστρια, δραστήρια, υπερκινητική, επιτυχημένη και απόλυτη κυρίαρχος στα πολιτικά παιχνίδια είναι η δεσποινίς Ελίζαμπεθ Σλόαν, η οποία αναλαμβάνει υποθέσεις για να κερδίζει σε ένα χώρο, στον οποίο η διαφθορά υπάρχει σε βάθος και χρειάζονται κότσια για να την αποκαλύψεις.

Η Τζέσικα Τζαστέιν κλέβει την παράσταση σ’ αυτή την ταινία ίντριγκας, γύρω από την ψήφιση μιας τροποποίησης για τον έλεγχο των όπλων στις ΗΠΑ, που απαιτεί τεταμένη προσοχή για να μπορέσεις να καταλάβεις, ποιος είναι με ποιόν και ποιος εναντίον. Η Σλόαν είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα και όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με τον πιο σκληρό αντίπαλο που είχε ποτέ συναντήσει, πρέπει να είναι διπλά προσεκτική και στο ρόλο αυτό θεωρώ την Τζέσικα Τζαστέιν ως την καταλληλότερη.
Από την άλλη, ο σκηνοθέτης Τζον Μάντεν κρατάει έναν σφιχτοδεμένο με νεύρο και ένταση ρυθμό που κατορθώνει να κρατά το ενδιαφέρον του θεατή, ακόμα και του αμύητου στον τρόπο που κινούνται «οι διάδρομοι της ισχύος» στην Washington DC. Εκεί όπου οι πλειοψηφίες στα ανώτατα όργανα διακυβέρνησης των ΗΠΑ, δεν κερδίζονται «με το σταυρό στο χέρι» και όπου κάποιες ανεξάρτητες αρχές ελέγχου και απόδοσης δικαιοσύνης, μπορούν να είναι πραγματικά ανεξάρτητες, αλλά και να ελέγχονται δημόσια (ξεχάστε αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας). 
Σφιχτή σκηνοθεσία, έξυπνο με ανατροπές σενάριο, φανταστική ερμηνεία της Τζέσικα Τζαστέιν και μια πολύ καλή ταινία πολιτικού παρασκηνίου και διαφθοράς μέχρι το μεδούλι. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 1/6/17
Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Τζον Μάντεν
Παίζουν: Τζέσικα Τσαστέιν, Γκούγκου Μπάθα Ρο, Μαρκ Στρονγκ, Άλισον Πιλ, Μάικλ Στούλμπαργκ, Τζον Λίθγκοου, Σαμ Γουότερστον
Σύνοψη: Η ιστορία μιας πανέξυπνης και αδίστακτης λομπίστριας που γίνεται περιβόητη για το απαράμιλλο ταλέντο της και την επιθυμία της να κερδίζει με κάθε κόστος, ακόμη και όταν βάζει τη δική της καριέρα σε κίνδυνο.
Διανομή: Spentzos Film