22/6/17

Κάποτε στην Καλιφόρνια - Once upon a time in Venice

Τουλάχιστον σ’ αυτή την περιπέτεια διασκεδάζεις και λίγο, διότι έχεις τον Μπρους Γουίλις στο ρόλο που του ταιριάζει (έτσι έχει καθιερωθεί τουλάχιστον), έχεις επίσης και τον Τζέισον Μόμοα στο ρόλο του εμπόρου ναρκωτικών καθώς και τον αμίμητο Τζον Γκούντμαν, που όσο μεγαλώνει τόσο πιο ωραίος και εκφραστικός γίνεται. 

Όλοι τους σε μια υπερβολική μεν αλλά περιπέτεια, όπου η δράση αφθονεί, το κωμικό στοιχείο περισσεύει, οι εξυπνακίστικες ατάκες διαδέχονται η μια την άλλη και εν πάση περιπτώσει όλοι δεν παίρνουν στα σοβαρά τους ρόλους τους και έτσι διασκεδάζεις μαζί τους.
Γράφω αυτά, διότι θυμάμαι τον Κιάνου Ριβς στην ταινία John Wick του 2014, που του είχαν κλέψει το σκύλο (και μια Μάσταγκ του 1969, που άξιζε τον κόπο) και για να τα πάρει πίσω, σκότωσε καμιά πεντακοσαριά παράνομους και περιθωριακούς τύπους, αλλά πολύ – πολύ σοβαρά. Χωρίς να πουλάει εξυπνάδες και με ένα σενάριο από το οποίο απουσίαζε το χιούμορ και δεν μπορούσες να την χαρακτηρίσεις «μαύρη κωμωδία» την ταινία εκείνη.
Γι’ αυτό γράφω: εδώ τουλάχιστον διασκεδάζεις και λίγο (Κριτική μου για το myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 22/6/17
Είδος: Περιπέτεια / Δράση
Σκηνοθεσία: Ρομπ και Μαρκ Κάλλεν
Παίζουν: Μπρους Ουίλις, Τζέισον Μομόα, Ελίζαμπεθ Ρομ, Τζον Γκούντμαν, Φάμκε Γιάνσεν, Τόμας Μίντλντιτς , Άνταμ Γκόλντμπεργκ
Σύνοψη: O Στιβ Φορντ είναι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ με βάση του το Λος Άντζελες. Όταν μία εξαιρετικά επικίνδυνη συμμορία καταφέρνει να του κλέψει τον αγαπημένο του σκύλο, Μπάντι, όλος ο κόσμος του καταρρέει. Μία σειρά από τρελές συμπτώσεις τον οδηγούν στο να κάνει «θελήματα» για την εν λόγω συμμορία, ενώ τον κυνηγάνε δύο αιμοδιψή αδέλφια από τη Σαμόα, τα τσιράκια ενός τοκογλύφου και πολλοί ακόμη ιδιόμορφοι χαρακτήρες. Λένε ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, και ο Στιβ μας αποδεικνύει μέχρι πού μπορεί να φτάσει προκειμένου να επανασυνδεθεί μαζί του.
Διανομή: Odeon