15/6/17

Μικρά βήματα - Sage femme

Μια ιστορία συμφιλίωσης και συγχώρεσης με ηρωίδες μια χαρισματική μαία, που την υποδύεται με λιτά εκφραστικά μέσα, αλλά πολύ πειστικά, η Κατρίν Φρο και την ερωμένη του πατέρα της η οποία εμφανίζεται ύστερα από τριάντα χρόνια απουσίας, την οποία υποδύεται η Κατρίν Ντενέβ.

Οι ερμηνείες είναι το βασικό ατού της ταινίας, η οποία κυλάει αναδεικνύοντας το εξαιρετικά λεπτό λειτούργημα της μαίας, η οποία στο πρόσωπο της Κατρίν Φρο βρίσκει το ιδανικό της. Πρόκειται για μια γυναίκα χαμηλών τόνων και «του καθήκοντος», που το βλέμμα της αντιπροσωπεύει τη σιγουριά, τη σταθερότητα και το πείσμα στις προσωπικές της επιλογές.
Απέναντί της, η ερωμένη του πατέρα της που εμφανίζεται ξαφνικά να ταράξει τη φαινομενική ηρεμία (αφού το φάσμα της ανεργίας πλανάται γύρω της λόγω του επικείμενου κλεισίματος του μαιευτηρίου στο οποίο εργάζεται) και με τη στάση της ως καρκινοπαθής θα την κάνει να αναθεωρήσει ορισμένες αρχές της και βασικά την αντιπάθεια που τρέφει γι’ αυτήν.
Ο Μάρτιν  Προβόστ αντιμετωπίζει με σεβασμό και τολμηρό ρεαλισμό το λειτούργημα της μαίας (που αποτελεί και το γαλλικό τίτλο της ταινίας) και θίγει τις συγκρούσεις των δύο γυναικών δραματικά και αθόρυβα. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 15/6/17
Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Μαρτίν Προβόστ
Παίζουν: Κατρίν Ντενέβ, Κατρίν Φρο, Ολιβιέ Γκουρμέ, Κουεντίν Ντολμέρ, Μιλέν Ντεμονζό, Πολίν Ετιέν 
Σύνοψη: Η Κλερ είναι μια χαρισματική μαία, με φυσικό ταλέντο και το πιο απαλό άγγιγμα. Οι μέθοδοι της όμως έρχονται σε αντίθεση με τη μοντέρνα ιατρική. Όντας πιο κοντά στο τέλος της καριέρας της πλέον παρά στην αρχή, αρχίζει να αμφισβητεί τη θέση και τις ικανότητες της. Μια μέρα δέχεται ένα περίεργο τηλεφώνημα, μια φωνή από το παρελθόν. Η Μπεατρίς, η επιπόλαιη και πάντα υπερβολική ερωμένη του πατέρα της έχει κάποια νέα και την πιέζει να βρεθούν, 30 χρόνια μετά το θάνατο του. Αντίθετες με κάθε τρόπο, η συνεσταλμένη Κλερ και η απενοχοποιημένη Μπεατρίς θα μάθουν να δέχονται η μία την άλλη και θα επανορθώσουν για τα χαμένα χρόνια.
Διανομή: Seven Flms