8/6/17

Wonder Woman

Η Πάτι Τζένκινς (των ταινιών «Monster», «The Killing») χτίζει μια περιπέτεια πάνω σε ένα ευφυές σενάριο και στη λογική των κόμικς της DC, με μια ηρωίδα που ξεπηδάει από την Ελληνική μυθολογία και βρίσκεται στην Αγγλία στην εποχή του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου: την Αμαζόνα Νταϊάνα, την οποία υποδύεται η Γκαλ Γκαντότ, με σαρκώδη χείλη και μάτια αμυγδαλωτά και πολλά υποσχόμενα στους φίλους, αλλά αινιγματικά ή γεμάτα μίσος για τους εχθρούς. Μπορώ να πω ότι μου θύμισε την Αντζελίνα Τζολί στις πρώτες ταινίες της ως Λάρα Κροφτ.

Εντυπωσιακό το θέαμα και εξαιρετικά χορογραφημένες συγκρούσεις, κάνουν αρκετά διασκεδαστική την ταινία, η οποία γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα όταν η Νταϊάνα προσπαθεί να προσαρμοστεί στον παράλογο κόσμο, τον οποίο όμως έχει ταχθεί να σώσει, υπακούοντας σε αρχές και αξίες αδιαμφισβήτητες μεν, αλλά τις οποίες πάντοτε καταρρίπτει η ανθρώπινη απληστία και ο εγωισμός. 
Η λογική του franchise είναι φανερή σ’ αυτή την υπερπαραγωγή, την οποία το κοινό των κόμικς, θα την λατρέψει. 
Και η τελευταία παράγραφος αφιερωμένη στην εταιρία διανομής. 
Διαβάζω στο Δ.Τ. ότι ο Ντάνι Χάστον (που υποδύεται υποδειγματικά τον «κακό» Λούντεντορφ), ανήκει στη γνωστή οικογένεια των κινηματογραφικών Χάστον. Είναι εγγονός του ηθοποιού Γουόλτερ Χάστον και γιος του «θρυλικού σκηνοθέτη Τζον Χάστον»! Για μια στιγμή προσπάθησα να θυμηθώ σε πάνω από έναν αιώνα ιστορίας του κινηματογράφου, ποιος ήταν ο «θρυλικός σκηνοθέτης Τζον Χάστον»… Φυσικά, ήταν ο Τζον Χιούστον, τον οποίο από το 1906 που γεννήθηκε μέχρι το 1987 που πέθανε αλλά και αργότερα, παντού τον βρίσκουμε ως «Τζων ή Τζον Χιούστον». Όποιο Ελληνικό Λεξικό ή Ευρετήριο ανοίξετε, «Χιούστον» θα τον βρείτε. Και αυτόν και την Αντζέλικα Χιούστον. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 8/6/17
Σκηνοθεσία: Πάτι Τζένκινς
Παίζουν: Γκαλ Γκαντότ, Κρις Πάιν, Ρόμπιν Ράιτ, Ντάνι Χάστον, Ντέιβιντ Θιούλις, Κόνι Νίλσεν, Ελένα Ανάγια, Γιούεν Μπρέμνερ, Σαΐντ Ταγκμάουϊ, Λούσι Ντέιβις
Σύνοψη: Πριν να γίνει γνωστή ως η Γουόντερ Γούμαν, ήταν η Νταϊάνα, πριγκίπισσα των Αμαζόνων, μεγαλωμένη σε ένα προστατευμένο από τον κόσμο, παραδεισένιο νησί και εκπαιδευμένη να γίνει μια ανίκητη πολεμίστρια. Η ζωή της αλλάζει, όταν ένας Αμερικάνος πιλότος πέφτει στις ακτές του νησιού της και της λέει για ένα μεγάλο πόλεμο που εξαπλώνεται στον έξω κόσμο. Η Νταϊάνα θα αποφασίσει να αφήσει τον κόσμο της, πεπεισμένη ότι μπορεί να σταματήσει την απειλή. Πολεμώντας δίπλα στους ανθρώπους, σε έναν πόλεμο χωρίς προηγούμενο, η Νταϊάνα θα ανακαλύψει το εύρος των δυνάμεων της… και μαζί το πραγματικό της πεπρωμένο.
Διανομή: Tanweer