29/6/17

Η γυναίκα του ζωολογικού κήπου - The Zookeeper' s Wife

Η πραγματική ιστορία της Αντονίνα, συζύγου του υπεύθυνου του Ζωολογικού Κήπου της Βαρσοβίας, η οποία μετά την καταστροφή του κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, έκρυβε εκεί τους Εβραίους προκειμένου να αποδράσουν στη συνέχεια από την κατεχόμενη πόλη. Αυτή είναι και η μόνη πρωτοτυπία αυτού του κινηματογραφικού μελοδράματος, στο οποίο κυριαρχεί η φιγούρα της Τζέσικα Τσαστέιν (πολύ μακριά από το ρόλο της Μις Σλόαν, που την είδαμε πρόσφατα και μας γοήτευσε).

Η Τζέσικα Τσαστέιν με μεγάλο πόνο και με πολλά δάκρυα, ως Αντονίνα αντιμετωπίζει εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις: πρώτα καταστρέφεται ο Κήπος  και πολλά ζώα σκοτώνονται και ύστερα προκειμένου να διασώσει ό,τι απέμεινε, πρέπει να παραμένει συμπαθής με έναν γερμανικής καταγωγής πατριώτη της, που κατετάγη στις δυνάμεις των Ναζί (γίνεται και Ες Ες μάλιστα) και τοποθετείται στο Ζωολογικό κήπο για κάποια πειράματα που πρέπει να ολοκληρώσει πάνω σε ζώα. 
Η σκηνοθέτρια Νίκι Κάρο δίνει ιδιαίτερο βάρος στη μάχη που δίνει η Αντονίνα με τον εαυτό της και με το σύζυγό της, αλλά και στη σχέση της με το πρώην συμπατριώτη της, αλλά πολύ το μελόδραμα και κατώτερο του αναμενόμενου, από την Τζέσικα Τσαστέιν.
Δράμα χαρακτήρων, δηλαδή, με πειστική ατμόσφαιρα και σχετικά καλές ερμηνείες, αλλά σε σύνολο η ταινία δεν ξεφεύγει από την πεπατημένη της ανάδειξης του δράματος των Εβραίων κατά την Κατοχή, που έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από την κινηματογραφία (με υπερπαραγωγή –στον τομέα των διασώσεων- τη «Λίστα του Σίντλερ»). (Κριτική μου στο myfilm.gr) 
INFO
Προβάλλεται από 29/6/17
Είδος: Δράμα / Βιογαφική
Σκηνοθεσία: Νίκι Κάρο  
Παίζουν: Τζέσικα Τσαστέιν, Ντάνιελ Μπριλ, Γιόχαν Χέλντενμπεργκ  
Σύνοψη: Η ιστορία τoυ Ζαν και της συζύγου του που ως φύλακες του ζωολογικού κήπου της Βαρσοβίας έσωσαν ανθρώπους και ζώα κατά την επέλαση των Ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή τους.
Διανομή: Spentzos Film