6/7/17

Spider-Man: Επιστροφή στον τόπο του - Spider-Man: Homecoming

Προεφηβική έως εφηβική περιπέτεια με τους γνωστούς χαρακτήρες της Marvel Comics κατά την οποία τα ηθικοπλαστικά διδάγματα περισσεύουν, ενώ το ξύλο και η δράση πάνε σύννεφο.
Αξιοσημείωτη είναι η εμφάνιση του Μάικλ Κίτον ως «κακού» με το όνομα Vulture (όρνεο, αρπακτικό), που αναγκάζει τον Πίτερ Πάρκερ – Spiderman να παίρνει πρωτοβουλίες ενώ δεν του επιτρέπεται.

Οι χαρακτήρες είναι γνωστοί στους φαν του είδους καθώς και τα εφέ, ενώ το επιπλέον θέμα είναι η διχασμένη προσωπικότητα του Πάρκερ – Spiderman, ο οποίος πρέπει και να παρακολουθεί τα μαθήματά του, αλλά θέλει να διαπρέπει στον τομέα της δίωξης του εγκλήματος, που εδώ έχει να κάνει με παράνομη χρήση πυρηνικού –κατά κάποιο τρόπο- εξοπλισμού.
Η αξιολόγηση της ταινίας ως μέτριας, γίνεται με κριτήριο το κοινό προς το οποίο απευθύνεται. Θα μπορούσε όμως να είναι και καλύτερη.
INFO
Προβάλλεται από 6/7/17
Είδος: Περιπέτεια / Φαντασίας
Σκηνοθεσία: Τζον Γουότς
Παίζουν: Τομ Χόλαντ, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Μαρίζα Τομέι, Ντόναλντ Γκλόβερ, Τζον Φαβρό, Μάρτιν Σταρ, Μάικλ Κίτον
Σύνοψη: Ονειροπαρμένος, με το μυαλό του να ταξιδεύει ακόμη στην περιπέτεια που είχε με τους Εκδικητές, ο Peter Parker επιστρέφει σπίτι του, όπου ζει με τη στοργική θεία του May (Marisa Tomei). Ο Peter προσπαθεί να προσαρμοστεί ξανά στην καθημερινή του ρουτίνα κάτω πάντα από το άγρυπνο μάτι του μέντορά του Tony Stark (Robert Downey Jr.). Η προσαρμογή, όμως, δεν είναι εύκολη, αφού ο ίδιος προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι κάτι παραπάνω από έναν χαριτωμένο σούπερ ήρωα που το πεδίο δράσης του οριοθετείται στα στενά όρια της γειτονιάς του. Όταν, όμως, κάνει την εμφάνισή του ο Vulture (Michael Keaton), ένας καινούργιος πανούργος κακός που απειλεί όλους όσους νοιάζεται ο Peter, τα πράγματα θα σοβαρέψουν και όλα θα έρθουν πάνω κάτω. Η στιγμή έφτασε που θα πρέπει να αποδείξει αν αξίζει ή όχι να είναι ο ήρωας που όλοι περιμένουν.