17/8/17

Ο σωματοφύλακας του εκτελεστή – The hitman’ s bodyguard

Μια ταινία στην οποία οι πρωταγωνιστές δεν παίρνουν στα σοβαρά τους εαυτούς των, αλλά έχει όλα εκείνα τα στοιχεία για ένα θρίλερ καταιγιστικής δράσης. 
Ο Ράιαν Ρέινολντς είναι ένας αποτυχημένος σωματοφύλακας, που προσπαθεί να επανορθώσει και να βρεθεί πάλι στην κορυφή της διεθνούς λίστας σωματοφυλάκων. Ο Σάμιουελ Τζάκσον είναι ο Ντάριους, ένας επαγγελματίας δολοφόνος, που κάποτε ήταν μισθοφόρος ενός αδίστακτου δικτάτορα (ιδανικός ο Γκάρι Όλντμαν), του οποίου οι αντίπαλοι βρίσκονται σε ομαδικούς τάφους και μόνον ο Ντάριους μπορεί να καταθέσει εις βάρος του στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Χάγης. 

Από εκεί και πέρα, μια ολόκληρη υπηρεσία ασφαλείας αναθέτει στον αποτυχημένο σωματοφύλακα τη φύλαξη του μάρτυρα, επειδή η προϊσταμένη της, υπήρξε κάποτε φίλη του. 
Μετά από αυτό, άνθρωποι του δικτάτορα καταδιώκουν το ζευγάρι σωματοφύλακα και μάρτυρα-φονιά, ώστε να μη φτάσουν έγκαιρα (ή και να μη φτάσουν καθόλου) στο Δικαστήριο, ώστε να αθωωθεί ο δικτάτορας για όσα του καταλογίζουν και δεν αποδεικνύονται. Όχι, πείτε μου: αν δεν είναι αστείο αυτό το μίγμα, τι άλλο θα μπορούσε να είναι; 
Κι όμως, η δράση είναι συνεχής και καταιγιστική, η παραγωγή είναι πλούσια και δεν λυπάται τα έξοδα, οι ηθοποιοί το διασκεδάζουν με τη ψυχή τους, το χιούμορ περισσεύει, η φωτογραφία του Άμστερνταμ και άλλων περιοχών περί την Χάγη είναι καταπληκτική και ταυτόχρονα αποκαλυπτική των ηθών και εθίμων των Ολλανδών.
Καλοκαιρινή περιπέτεια με τα όλα της και αν με ρωτήσετε, άργησε να βγει στους κινηματογράφους (Κριτική μου στο myFILM.gr)
INFO
Προβάλλεται από 17/8/17
Είδος: Περιπέτεια / Δράσης / Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Πάτρικ Χιουζ
Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Γκάρι Όλντμαν, Σάλμα Χάγιεκ, Ελοντί Γιουνγκ, Χοακίμ Ντε Αλμέιντα, Κίρστι Μίτσελ, Ρίτσαρντ Ι. Γκραντ
Σύνοψη: Ο σωματοφύλακας προσωπικοτήτων Μάικλ Μπράις, έχει πιάσει πάτο, όταν του ζητάνε να αναλάβει την πιο επικίνδυνη δουλειά στη ζωή του: να προστατεύσει (ως μοναδικό μάρτυρα σε πολιτική δίκη) τον άνθρωπο εκείνο που θα ήθελε να μην ξαναδεί ποτέ μπροστά του, τον αδίστακτο εκτελεστή Ντάριους. Μία δύσκολη δουλειά και μία πληγωμένη καρδιά έχουν κάνει τον κάποτε ευτυχισμένο Μπράις μοναχικό και δύστροπο. Όταν, λοιπόν, καλείται να φέρει σώο και αβλαβή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης τον χειρότερο εχθρό του, πρέπει να βάλει τα δυνατά του για να φέρει την αποστολή εις πέρας (Διανομή: Odeon)