31/8/17

Logan lucky

Ευχάριστη και καλοκαιρινή περιπέτεια που άργησε να κυκλοφορήσει
Η ιστορία έχει ως εξής: Είπαν στον Σόντεμπεργκ να διαβάσει το σενάριο και να προτείνει τον κατάλληλο σκηνοθέτη για τους Λόγκαν (επειδή είχε σκηνοθετήσει την τριλογία με τη συμμορία Ocean 11 και 12 και 13) και αυτός μόλις το διάβασε, αντί να τους πει τη γνώμη του, ανέλαβε το γύρισμα.

Οπότε, έχουμε μια απίστευτα οργανωμένη ληστεία, από έναν εγκέφαλο, τον Τζο Μπανγκ, που βγαίνει από τη φυλακή πέντε μήνες πριν την οριστική αποφυλάκισή του, σχεδιάζει τη ληστεία με δύο τύπους που τους θεωρεί βλάκες και ξαναμπαίνει στη στενή και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Αυτός, είναι ο Ντάνιελ Κρεγκ (με προφορά βουνίσιου από τη West Virginia, αλλά λίγο σφιγμένος σαν Βρετανός μεταμφιεσμένος) και οι δύο βλάκες που είχαν και την ιδέα της ληστείας, είναι ο Τσάνινγκ Τέιτουμ (ο λιγότερο βλάκας) και ο Άνταμ Ντράιβερ (που είναι λίγο πειραγμένος, επειδή είναι βετεράνος πολέμου ο έρμος).
Η ταινία είναι σφιχτά σκηνοθετημένη, με γρήγορο ρυθμό (Στίβεν Σόντεμπεργκ είναι αυτός), εξαιρετικό μοντάζ και καλές ερμηνείες από γνωστούς ηθοποιούς. Ανάμεσά τους, η Κέιτι Χολμς αλλά και η Χίλαρι Σουάνγκ σε ρόλο ντετέκτιβ που «δεν της αρέσουν τα ακλόνητα άλλοθι» (Κριτική μου στο myFILM.gr)
INFO
Προβάλλεται από 31/8/17
Είδος: Κωμωδία / Δράσης
Σκηνοθεσία: Στίβεν Σόντεμπεργκ
Παίζουν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Άνταμ Ντράιβερ, Ντάνιελ Κρεγκ, Κέιτι Χολμς, Χίλαρι Σουάνγκ, Σεθ Μακ Φάρλαν
Σύνοψη: Οι Λόγκανς ανήκουν στην εργατική τάξη και ζουν στην δυτική Virginia. Η οικογένεια τους είναι διάσημη για την κακοτυχία της εδώ και περισσότερο από 90 χρόνια, όταν ο Τζίμι Λόγκαν αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει η τύχη τους. Με λίγη βοήθεια από φίλους ληστές, σχεδιάζει να κλέψει 14 εκατομμύρια δολάρια από την Πίστα Αγώνων Ταχύτητας Σάρλοτ, κατά την διάρκεια του πιο δημοφιλούς αγώνα της χρονιάς (Διανομή: Spentzos Film)