13/8/17

Το Παρίσι μπορεί να περιμένει - Paris can wait

Με τη Ντάιαν Λέιν στα καλύτερά της, η Έλενορ Κόπολα, που έχει στο ενεργητικό της ένα βραβευμένο με Emmy ντοκιμαντέρ πάνω στα γυρίσματα της ταινίας «Αποκάλυψη τώρα» του συζύγου της, έχει καταφέρει να μας δώσει μία ρομαντική ταινία δρόμου «τουριστικού περιεχομένου», αφού δείχνει τοποθεσίες και σημεία της Γαλλικής ενδοχώρας, που σπανίως βλέπουμε σε άλλες ταινίες, ενώ δεν απουσιάζουν και οι εξηγήσεις πάνω σε όσα βλέπουμε.

Η αμερικανίδα Αν εγκλωβισμένη από την ευγένεια στα όρια του φλερτ του Ζακ συνεργάτη του συζύγου της, προς τον οποίο είναι πιστή, τον ακολουθεί σε μια διαδρομή από τις Κάννες στο Παρίσι, μιας και δεν μπορούσε λόγω ιλίγγων να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο, και γνωρίζει τη Γαλλία όπως κανένας ξεναγός δεν θα μπορούσε να της την δείξει. Με ρομαντισμό, τονωτικό φλερτ, επίδειξη ιστορικών γνώσεων και εξεζητημένων γεύσεων και χιούμορ.
Το ζευγάρι είναι ιδανικό, ο ρομαντισμός ξεχειλίζει, ο ερωτισμός υποβόσκει και το suspense εάν θα ολοκληρωθεί αυτή η σχέση κρατάει μέχρι την τελευταία στιγμή. Η φωτογραφία του Γαλλικού τοπίου είναι καταπληκτική και η μουσική εξίσου ρομαντική. Όλα τα συστατικά υπάρχουν και συντελούν για μια ταινία που θα συγκινήσει και θα χαρίσει δύο όμορφες καλοκαιρινές ώρες (Κριτική μου στο myFILM.gr)
INFO
Προβάλλεται από 10/8/17
Είδος: Κωμωδία / Ρομαντική
Σκηνοθεσία: Έλενορ Κόπολα
Παίζουν: Άλεκ Μπόλντουιν, Ντάιαν Λέιν, Αρνό Βιάρ
Σύνοψη: H Αν είναι σε ένα σταυροδρόμι. Παντρεμένη εδώ και χρόνια με έναν επιτυχημένο παραγωγό του Χόλιγουντ, αφοσιωμένο στην καριέρα του και αμελή σύζυγο, βρίσκεται να κάνει ένα οδικό ταξίδι από τις Κάννες στο Παρίσι συνοδευόμενη από τον Γάλλο συνεργάτη του συζύγου της. Μια  -υπό κανονικές συνθήκες-  επτάωρη διαδρομή εξελίσσεται σε ένα αποκαλυπτικό ταξίδι ημερών, με ειδυλλιακά τοπία, υψηλή κουζίνα, εκλεκτά κρασιά, γέλιο και σοφία (Διανομή: Feelgood)