10/8/17

Και ο Θεός να βάλει το χέρι του! – Sole a catinelle

Αφού πέτυχε εισπρακτικά η ταινία «Quo vado?» (παραγωγής 2016, που εδώ προβλήθηκε με το θεάρεστο τίτλο «Πού πάω Θεέ μου;») με τον κωμικό Κέκο Τζαλόνε, ανακαλύφθηκε η προηγούμενη ταινία του Τζενάρο Νουνζιάντε «Sole a catinelle» (παραγωγής 2013), που εδώ προβάλλεται πάλι με θεάρεστο τίτλο.

Όπως και στο «Πού πάω Θεέ μου;», ο Τζενάρο Νουνζιάντε σκηνοθετεί σατιρίζοντας πότε χοντροκομμένα και πότε με επιτυχημένες ατάκες, τα κακώς κείμενα της ιταλικής κοινωνίας, η οποία δεν διαφέρει και πολύ από τη δική μας. Μόνον που αυτή τη φορά, έχει φτιάξει μια ταινία–δρόμου, ένα οδοιπορικό προς το Βορρά των δύο πρωταγωνιστών από το Νότο, αναδεικνύοντας με εξαιρετική φωτογραφία το ιταλικό φυσικό τοπίο και τα μεσαιωνικά χωριά και καστέλα.
Γενικά, έχουμε να κάνουμε με μια «καλοκαιρινή κωμωδία για χαβαλέ», στην οποία ο μικρός Ρόμπερτ Ντανκς, στο ρόλο του γιου είναι απολαυστικός, ενώ για τον Κέκο Τζαλόνε θα ακολουθήσω κι εγώ την πολιτική της εταιρίας διανομής: «Το πολύ Κύριε Ελέησον κι ο Θεός το βαριέται» (Κριτική μου στο myFILM.gr)
INFO
Προβάλλεται από 10/8/17
Είδος: Κωμωδία  
Σκηνοθεσία: Τζενάρο Νουνζιάντε 
Παίζουν: Κέκο Τζαλόνε, Ρόμπερτ Ντανκς, Αουρόρε Εργκούι, Μίριαμ Νταλμάτζιο  
Σύνοψη: O Κέκο είναι παντρεμένος και έχει έναν υπέροχο γιό. Εργάζεται σαν καμαριέρης σε ξενοδοχείο όταν αποφασίζει να παραιτηθεί και να ασχοληθεί με την πώληση μιας συγκεκριμένης μάρκας ηλεκτρικής σκούπας. Η οικονομική κρίση ξεσπά και η γυναίκα του απολύεται από την δουλεία της ενώ οι πωλήσεις της σκούπας δεν πάνε καθόλου καλά. Ο Κέκο έχει υποσχεθεί στον γιό του ότι αν πάρει σε όλα τα μαθήματα «άριστα» θα του κάνει δώρο τις διακοπές των ονείρων του. Ο μικρός τα καταφέρνει περίφημά και τώρα ο Κέκο πρέπει να τηρήσει την υπόσχεση του χωρίς δεκάρα στην τσέπη! (Διανομή: Spentzos Film)