11/9/17

Bell Antonio

Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Βιταλιάνο Μπρανκάτι και προσαρμόστηκε στην οθόνη από τους Πιερ Πάολο Παζολίνι και Τζίνο Βισεντίνι. Κέρδισε το Golden Leopard στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Locarno και αναφέρεται στην πραγματική ιστορία του Antonio Magnano, ενός νέου, ρομαντικού αλλά και σπάνιας ομορφιάς άνδρα, ενός ανθρώπου που αγαπήθηκε πολύ από τις γυναίκες, αλλά δυστυχώς μαστίζεται από σεξουαλική ανικανότητα που μειώνει την αξία του. 

Πρόκειται για ένα σχόλιο πάνω στις προκαταλήψεις και στο κουτσομπολιό που ταξιδεύει καταστροφικά σε μια κοινωνία και ειδικά στην Κατάνια, η οποία φιμώνεται από τον φασισμό, αλλά και την άμβλυνση ενός κόσμου που συνδέεται με προκαταλήψεις και παραδοσιακές προλήψεις.
INFO
Προβάλλεται από 14/9/17
Είδος: Κοινωνική (του 1960 σε επανέκδοση)
Σκηνοθεσία: Μάουρο Μπολονίνι
Παίζουν: Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, Κλαούντια Καρντινάλε, Τόμας Μιλιάν, Πιέρ Μπρασέρ
Σύνοψη: Οι γυναίκες λατρεύουν τον Bell Antonio που ζει στην πόλη της Κατάνια της Ιταλίας. Είναι ένας όμορφος ρομαντικός άνδρας, με  πολλές επιτυχίες. Κάθε γυναίκα που τον γνωρίζει πιστεύει ότι είναι όχι μόνο πολύ όμορφος αλλά και ένας εξίσου καλός εραστής. Όλες είναι ερωτευμένες μαζί του! Στην πραγματικότητα, η ζωή του μαστίζεται από προβλήματα και ο Αντώνιο έχει πρόβλημα να διατηρήσει αυτή την ιδεατή εικόνα. Μόνο η γυναίκα του μαθαίνει για το πρόβλημά του και τις αποτυχίες του, όταν πια είναι παντρεμένοι. Τι γίνεται όμως όταν η πόλη μαθαίνει την αλήθεια και αρχίζουν τα γέλια λόγω της υποτιθέμενης ανικανότητάς του και ο ιδεατός εραστής μετατραπεί σε αντικείμενο ταπείνωσης (Διανομή: New Star)