30/9/17

Στο κέντρο του κύκλου

Στο κέντρο του κύκλου, είναι μια καταγραφή των μελών της θεατρικής ομάδας ΡΟΔΑ στο πνευματικό τους ταξίδι μέσα από τη θεατρική εμπειρία. Μια λυτρωτική κινηματογραφική καταγραφή της δύναμης του Θεάτρου πάνω στον ηθοποιό, τη ψυχή, και τον άνθρωπο. 
Ο φακός παρακολουθεί την καθημερινότητα τριών χαρακτήρων, ενός καθηγητή στατιστικής, ενός διανομέα ηλεκτρονικών ειδών και ενός οικοδόμου. Μιλάνε για κάποιες ασυνήθιστες εμπειρίες που είχαν ενώ έπαιζαν σαν ηθοποιοί σε ένα θεατρικό έργο της ΡΟΔΑ. 24 ώρες πριν από την παράσταση ξετυλίγεται καρέ-καρέ όλη η επίπονη διαδικασία της προετοιμασίας μέχρι τη στιγμή που χτυπάει και το τελευταίο καμπανάκι και βγαίνουν ένας-ένας με ορμή στη σκηνή. Ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ.

INFO
Προβάλλεται από 5/10/17 (στον κινηματογράφο "Μικρόκοσμος")
Είδος: Ντοκιμαντέρ
Σκηνοθεσία: Ορφέας Περετζής. 
Σύνοψη: Το ντοκιμαντέρ βιντεοσκοπήθηκε μέσα σε μια περίοδο επτά ετών ξεκινώντας τον Σεπτέμβριο του 2007 έως τον Οκτώβριο του 2015. Μέσα σε αυτήν την περίοδο της κρίσης, ο σκηνοθέτης Ορφέας Περετζής ακολούθησε με την κάμερά του τα 35 μέλη της θεατρικής ομάδας ΡΟΔΑ, στα παρασκήνια κατά τη διάρκεια καλοκαιρινών παραστάσεων σε ανοικτά θέατρα, αλλά και προσωπικές στιγμές των μελών εκτός θεάτρου. Αξίζει να αναφερθεί ότι κανένα από τα μέλη της ομάδας δεν είναι επαγγελματίες ηθοποιοί και το θέατρο αποτελεί για τους περισσότερους ένας τρόπος να φτάσουν τα όριά τους σαν χαρακτήρες.
(Διανομή: Neo Films)