7/9/17

Επιστροφή στη Βουργουνδία – Ce qui nous lie

Μελοδραματική ταινία πάνω στις σχέσεις τριών αδελφών που συναντιόνται με αφορμή το θάνατο του πατέρα τους και προβληματίζονται γύρω από το πώς θα διαχειριστούν τους τεράστιους αμπελώνες που τους κληροδότησε.

Τα δύο αγόρια και το κορίτσι που συναντιόνται μετά το θάνατο του πατέρα τους, εκτός από το γεγονός ότι πρέπει να συμφιλιωθούν, μιας και ο ένας έλειπε για πολλά χρόνια στην Αυστραλία «παρεξηγημένος» για τη στάση του και επιστρέφει «για λίγο» αφήνοντας πίσω του μια σχέση και ένα γιό, στη συνέχεια πρέπει να συμφωνήσουν και πάνω στο πως θα διαχειριστούν την κληρονομιά τους που είναι οι αμπελώνες. Μια τεράστια έκταση παραγωγής οίνου, την οποία εποφθαλμιούν ανταγωνιστές και γείτονες.
Κατά τη διάρκεια, δύο εποχών κρασιού τα αδέλφια θα έλθουν πιο κοντά και θα μάθουν το ένα για το άλλο μυστικά που τόσα χρόνια καλύπτονταν.
Ο Σεντρίκ Κλαπίς, με φόντο τους αμπελώνες και τους τρόπους με τους οποίους καλλιεργούνται και δημιουργούνται τα περίφημα Γαλλικά κρασιά και με τη χρήση αλλεπάλληλων flashback, έχει φτιάξει μια ταινία για τη σημασία της οικογένειας και τη δύναμη της συγχώρεσης με προβλέψιμη εξέλιξη (Κριτική μου στο myFILM.gr)
INFO
Προβάλλεται από 7/9/17
Είδος: Κοινωνική / Δράμα
Σκηνοθεσία: Σεντρίκ Κλαπίς
Παίζουν: Πίο Μαρμάι, Άνα Ζιραρντό, Φρανσουά Σιβίλ, Ζαν Μαρκ Ρουλό, Μαρία Βαλβέρδε, Γιαμέ Κουτίρ 
Σύνοψη: Ο Ζαν είναι 30ετών και έχει περάσει την τελευταία δεκαετία της ζωή του ταξιδεύοντας στον κόσμο και κόβοντας κάθε δεσμό με την οικογένεια του και την Βουργουνδία, τον τόπο των παιδικών του χρόνων. Τώρα πλέον έχει εγκατασταθεί το εξωτερικό μέχρι που τον καλούν πίσω στην πατρίδα του για να αποχαιρετίσει τον ετοιμοθάνατο πατέρα του. Είναι τέλος του καλοκαιριού και η επερχόμενη συγκομιδή του κρασιού δίνει την ευκαιρία στον Ζαν να έρθει πάλι κοντά με την αδερφή του Ζιλιέτ και τον αδερφό του Ζερεμί, ώστε να αποφασίσουν από κοινού για το μέλλον του οικογενειακού αμπελώνα. Κατά την διάρκεια ενός έτους, και ακολουθώντας τον ρυθμό των εποχών και της διαδικασίας παραγωγής κρασιού, τα τρία αδέρφια αργά και σταθερά ξαναχτίζουν την σχέση τους, και συνδέονται μεταξύ τους από το γνήσιο και ζωντανό πάθος τους για την τέχνη του κρασιού. Όλοι μαζί παρά τις αντιξοότητες θα προσπαθήσουν να σώσουν τους αμπελώνες και τα κελάρια τριών γενεών, ώστε να μην περάσουν σε ξένα χέρια (Διανομή: Spentzos Film)