14/9/17

Η ιστορία του Hedi - Inhebek Hedi

Η ιστορία ενός νεαρού άνδρα που βρίσκεται αναποφάσιστος ανάμεσα σε δύο κόσμους, δύο διαφορετικές φωνές, η καθεμιά από τις οποίες θα μπορούσε να καθορίσει τη ζωή του. Hedi σημαίνει ηρεμία, γαλήνη, αναφέρει ο σκηνοθέτης, και αν αυτό το όνομα επιλέχθηκε ως τίτλος της ταινίας, είναι επειδή προσδιορίζει όχι μόνο τον κεντρικό χαρακτήρα, αλλά και την κατάσταση στην οποία εκείνος βρίσκεται στην αρχή της ιστορίας. 

Πράγματι, ο  Hedi είναι η ηρεμία  πριν την καταιγίδα, που είναι η αλλαγή στη στάση ζωής του. Όπως πολλοί νεαροί Τυνήσιοι, βιώνει κι αυτός το στίγμα της παράδοσης, σε αυτή την περίπτωση, μέσω του γάμου που πρόκειται να κάνει με μια νεαρή γυναίκα, η οποία νιώθει να πνίγεται και εκείνη από το βάρος της παράδοσης και της θρησκείας.  
Ο σκηνοθέτης συνδυάζει τη ζωή του αναποφάσιστου άνδρα με τις εξελίξεις στην Τυνησία εκείνη την εποχή και αυτό κάνει την ταινία ενδιαφέρουσα, τουλάχιστον ως κοινωνική και πολιτική ηθογραφία. (Κριτική μου στο myFILM.gr)
INFO
Προβάλλεται από 14/9/17
Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Μοχάμεντ Μπεν Ατία 
Παίζουν: Ματζίντ Μαστούρα, Ριμ Μπεν Μεσαούντ, Σαμπάχ Μπουζουίτα 
Σύνοψη: O Hedi, ένας ήσυχος νεαρός άνδρας ακολουθεί ένα μονοπάτι ζωής προδιαγεγραμμένο. Ενώ στη χώρα του, την Τυνησία, τα πράγματα φαίνονται να αλλάζουν και να εξελίσσονται, ο ίδιος δεν περιμένει πολλά από το μέλλον του και αφήνει όλες τις σημαντικές αποφάσεις που τον αφορούν σε άλλους.
Καθώς η μητέρα του ετοιμάζει τον γάμο του, ο εργοδότης του τον στέλνει σε μια παραθαλάσσια πόλη προς αναζήτηση νέων πελατών. Σε ένα σταυροδρόμι, ο Hedi ξεκινά να αποφεύγει τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις.  Σύντομα θα συναντήσει την εξωστρεφή και γεμάτη ζωντάνια Rim. Οι δυο τους ξεκινούν μια γεμάτη πάθος ερωτική σχέση. Οι προετοιμασίες για τον γάμο προχωρούν με πυρετώδεις ρυθμούς πίσω στο σπίτι και ο Hedi θα αναγκαστεί επιτέλους να πάρει ο ίδιος μια απόφαση για τον εαυτό του (Διανομή: Strada Films)