7/9/17

Έρχεται τη νύχτα – It comes at night

Ψυχολογικό θρίλερ αγωνίας, πάνω στην ιδέα του θανάτου και στο πως επηρεάζονται οι ανθρώπινες συμπεριφορές από αυτήν. 
Το φιλμ διαθέτει όλα εκείνα τα κλισέ φόβου και τρόμου που χρησιμοποιούνται για να σε κρατήσουν σε αγωνία (κλειστοφοβικά σκοτάδια, μυστηριώδης ήχοι και ξαφνικοί θόρυβοι, εφιαλτικά όνειρα, τα πάντα), αλλά χωρίς περαιτέρω εμβάθυνση. 

Έτσι όπως ξεκινάει θα μπορούσε να είναι μια αλληγορία, ένα μεταφυσικό θρίλερ, ή μια εφιαλτική επιστημονική φαντασία, αλλά είναι λίγο out of focus.
Το μόνο σίγουρο, είναι ότι κάποιος ιός έχει αποτελειώσει την ανθρωπότητα και μια οικογένεια έχει απομονωθεί σε ένα δάσος με κάποιες προμήθειες, που όμως θα τελειώσουν κάποια στιγμή. Έτσι η οικογένεια αυτή συνεργάζεται με κάποια άλλη που έχει και διάφορα «παραγωγικά» ζώα (κατσίκες κότες κλπ). 
Οι συμπεριφορές όλων όμως, μικρών και μεγάλων, λόγω του φόβου και της καχυποψίας μεταξύ τους είναι πολύ ρευστές και επειδή οι νύχτες είναι μεγάλες… ως εδώ. (Κριτική μου στο myFILM.gr)
INFO
Προβάλλεται από 7/9/17
Είδος: Τρόμου, Μυστηρίου 
Σκηνοθεσία: Τρέι Έντουαρντ Σουλτς 
Παίζουν: Τζόελ Έτζερτον, Κρίστοφερ Άμποτ, Καρμέν Ετζόγκο, Ράιλι Κίου, Κέλβιν Χάρισον Τζ.
Σύνοψη: Μια αφύσικη απειλή τρομοκρατεί τον κόσμο, κι ένας άντρας με την οικογένεια του έχουν βρει την ασφάλεια σε ένα απομονωμένο σπίτι. Η ηρεμία τους θα δοκιμαστεί όταν φτάσει στο σπίτι μια απεγνωσμένη νεαρή οικογένεια που αναζητά καταφύγιο (Διανομή: Seven)