7/9/17

Οι πρώην – Les Ex

Κωμωδία για χαβαλέ πάνω στις σχέσεις μερικών ζευγαριών, των οποίων οι ζωές διασταυρώνονται, άλλοτε με ευχάριστο και άλλοτε με δυσάρεστο τρόπο. Ένα ασύνδετο αλλά όμως  και ευκολοχώνευτο κινηματογραφικό ψηφιδωτό, που μπορεί να προκαλέσει κάποια χαμόγελα.

«Για να πω την αλήθεια», ομολογεί ο σκηνοθέτης Μορίς Μπαρτελεμί, «αυτό που με ενέπνευσε ήταν μια ιταλική ταινία, την οποία μάλιστα ανακάλυψα ενώ βρισκόμουν στην Ισπανία (…) Μόλις γύρισα στη Γαλλία, παρήγγειλα το DVD για να μπορέσω να τη δω με γαλλικούς υπότιτλους και κατάλαβα ότι κάτι έπρεπε να κάνω με αυτή την ταινία... Αγόρασα τα δικαιώματα και τη διασκεύασα, αλλάζοντας το 70%».
Προφανώς αναφέρεται στην ταινία «Ex» (2009) του Φάουστο Μπρίτζι, νομίζω άπαιχτη στην Ελλάδα, αλλά σχεδόν με την ίδια υπόθεση (Κριτική μου στο myFILM.gr)
INFO
Προβάλλεται από 7/9/17
Είδος: Κωμωδία  
Σκηνοθεσία: Μορίς Μπαρτελεμi
Παίζουν: Ζαν Πολ Ρουβέ, Πατρίκ Τσεσνέ, Αρνό Ντικρέ, Στεφί Σελμά
Σύνοψη: Αν το Παρίσι είναι η πόλη του έρωτα, τότε σίγουρα είναι γεμάτο από… πρώην. Έξι χωρισμένα ζευγάρια κάνουν έναν απολογισμό των σχέσεων που διαλύθηκαν – τους ενώνει μια πραγματική δυσκολία να τις ξεχάσουν, για λόγους αγάπης, μίσους ή και λόγους πρακτικούς. Ο Γκρεγκ, ένας νεαρός οδηγός ταξί, κουβαλά σε όλες τις διαδρομές του το σαλιάρη σκύλο της πρώην κοπέλας του. Η Ζιλί προσπαθεί να παντρευτεί, αλλά ο παπάς που θα την ενώσει με τα δεσμά του γάμου είναι κάποιος που δεν μπορεί να ξεχάσει. Ο ψυχίατρος Αντουάν προσπαθεί να συνεννοηθεί με την πρώην σύζυγό του και μαμά των δίδυμων κοριτσιών του, και παράλληλα να ξεκινήσει κάτι καινούριο με μια ραδιοφωνική παραγωγό που έχει απελπιστεί από τον έρωτα (Διανομή: Feelgood)