19/10/17

Χειρότερα δεν γίνεται – Brad’ s status

Η κατάσταση του Μπραντ πραγματικά δεν μπορεί να γίνει χειρότερη. Έχοντας χαμηλή αυτοεκτίμηση και με εμμονή στη σύγκριση της ζωής του με τη ζωή των πρώην συμμαθητών του, προσπαθεί να καθοδηγήσει το γιό του. Σωθήκαμε…

Φυσιογνωμικά ο Μπεν Στίλερ είναι ίσως ο καταλληλότερος για να υποδυθεί αυτού του είδους τον πατέρα, αλλά από άποψη ερμηνείας μας δείχνει ότι δεν μπορούσε χειρότερα. Τουλάχιστον, παραμένει στο πνεύμα του ελληνικού τίτλου. Ως ανασφαλής και με εμμονές, συνοδεύει το γιό του στη έρευνα για το καταλληλότερο πανεπιστήμιο για εκείνον. Ο γιός του όμως φαίνεται ότι είναι πιο κατασταλαγμένος από τον πατέρα του, που βυθίζεται συνεχώς μέσα στα προβλήματά του.
Ο Όστιν Έιμπραμς σώζει λίγο την κατάσταση, με τη συγκρατημένη ερμηνεία του, ως Τρόι γιού του Μπραντ. Δεν πέφτει σε υπερβολές και καταφέρνει να δείξει «σεμνά και ταπεινά» ότι έχει πιο πολύ μυαλό από τον πατέρα του, που αργεί να καταλάβει ότι σ’ αυτή τη ζωή, πρέπει να κάνεις αυτό που σου αρέσει και να προσπαθείς προς το καλύτερο ξεχνώντας, τι θα έπρεπε να είχες κάνει χρόνια νωρίτερα, σε σχέση μάλιστα με άλλους, που δεν ξέρεις τι τους έχει επιφυλάξει η μοίρα.
Ανάλαφρη, γραφική και διδακτική ταυτόχρονα η ταινία, αναδεικνύει περισσότερο τα προβλήματα των νέων και πως τα αντιμετωπίζουν, παρά την κατάσταση του Μπραντ, όπως την αφηγείται ο ίδιος και μάλλον όπως ήθελε ο σκηνοθέτης. (Κριτική μου για το myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 19/10/17
Είδος: Κομεντί  
Σκηνοθεσiα: Μάικ Γουάιτ
Παίζουν: Μπεν Στίλερ, Μάικλ Σιν, Όστιν Έιμπραμς, Λιουκ Γουίλσον, Τζιμέιν Κλέμεντ, Τζένα Φίσερ, Μάικ Γουάιτ 
Ένα ταξίδι στην Βοστώνη με τον υποψήφιο πρωτοετή φοιτητή γιο του, θα κάνει τον Μπραντ να επαναξιολογήσει τις προσωπικές του επιλογές σε μια γλυκόπικρη κωμωδία. Ο Μπραντ έχει μια ικανοποιητική καριέρα και μια άνετη ζωή στα προάστια του Σακραμέντο όπου ζει με την γλυκιά σύζυγο του Μέλανι, και τον γιο του Τρόι που έχει ταλέντο στην μουσική. Αυτή η ζωή όμως δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ονειρεύονταν στα φοιτητικά ένδοξα χρόνια του.
Ξεναγώντας τον Τρόι στην Βοστώνη δεν μπορεί να μην συγκρίνει της ζωή του, με αυτή των τεσσάρων παλιών καλύτερων φίλων του: ενός αστέρα του Hollywood, του ιδρυτή ενός μεγάλου κερδοσκοπικού Ιδρύματος, ενός μεγαλοεπιχειρηματία και ενός πολιτικού αναλυτή και συγγραφέα. Ενώ φαντάζεται τις πλούσιες και λαμπερές ζωές τους, αναρωτιέται αν η χαλαρή, μικροαστική οικογενειακή ζωή του είναι το καλύτερο που θα μπορούσε ποτέ να επιτύχει. Όταν όμως οι καταστάσεις τον φέρνουν ξανά σε επαφή με τους παλιούς του φίλους ο Μπραντ καταλαβαίνει ότι ίσως τελικά οι ζωές των άλλων να μην είναι και τόσο ιδανικές.
Διανομή: Spentzos Film