5/10/17

Η λιακάδα μέσα μου - Un beau soleil interieur

Μια ταινία της Κλαιρ Ντενί («Οι λεγεωνάριοι» και «35 σφηνάκια ρούμι» στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) της οποίας το σύνολο του έργου της περιλαμβάνεται στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας 2017.

«Η λιακάδα μέσα μου» είναι και αυτή μια φεστιβαλική ταινία, που ενώ παρουσιάζεται ως κομεντί, δεν σου προσφέρει το χαμόγελο εύκολα, τόσο από το δύσκολο χαρακτήρα της Ιζαμπέλ (Ζιλιέτ Μπινός), η οποία δεν ικανοποιείται με τίποτα από τους άντρες που συναναστρέφεται, όσο και από την ατυχία της, αφού πέφτουν στο δρόμο της άντρες που όλο και κάτι τους λείπει για να τη γεμίσουν πλήρως.
Η ερμηνεία της Ζιλιέτ Μπινός, είναι εξαιρετική και εξακολουθεί να μαγνητίζει το θεατή, σ’ αυτή την πραγματικά συγκινητική ιστορία προσωπικής αναζήτησης, λόγω κυρίως της επιμονής της ηρωίδας, αλλά και της αισιοδοξίας της που δεν την εγκαταλείπει. Ταυτόχρονα, και των υπολοίπων οι αρκετά καλές ερμηνείες με τους έξυπνους και πυκνούς διαλόγους, συμβάλλουν στο να μην καταλήγει η ταινία σε ένα επίπεδο σχόλιο συμπεριφορών (Κριτική μου για το myFILM.gr)
INFO
Προβάλλεται από 5/10/17
Είδος: Κομεντί
Σκηνοθεσία: Κλαιρ Ντενί
Παίζουν:  Ζιλιέτ Μπινός, Βαλέρια Μπρούνι-Τεντέσκι, Ζοσιάν Μπαλασκό, Ξαβιέ Μποβουά, Ζεράρ Ντεπαρντιέ
Σύνοψη: Η Ιζαμπέλ είναι μια Παριζιάνα καλλιτέχνις και χωρισμένη μητέρα, που δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να βρει τον αληθινό έρωτα. Παρόλο που το κενό μεταξύ αυτού που ψάχνει και των αντρών που παρουσιάζονται στην ζωή της μεγαλώνει συνεχώς, οι διαφορετικοί άντρες έχουν όλοι κάτι το μοναδικό, ακόμα κι αν δεν είναι αυτό που αναζητά. Η ελπίδα, οι προσδοκίες και η απογοήτευση κάνουν πολλούς κύκλους και προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για γέλιο, καθώς παρ’ όλες τις ατυχίες, η προσπάθεια της Ιζαμπέλ συνεχίζεται…
Διανομή: Filmtrade