22/11/17

Αρδέννες - Ardennes

Επίσημη Πρόταση του Βελγίου για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2017, το Αρδέννες αφορά σε μια αιματηρή ιστορία εκδίκησης και μάταιης βίας, πάνω στο σεναριακό δρόμο που έχουν χαράξει οι αδελφοί Κοέν και με ένα κινηματογραφικό στυλ που θυμίζει Ταραντίνο.

Με μια υποβλητική σκοτεινή φωτογραφία, ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης  Ρόμπιν Προντ, ξεδιπλώνει αργά και βασανιστικά μια αιματηρή νουάρ και βιβλικών αποχρώσεων οικογενειακή τραγωδία, που είναι γεμάτη με αναπάντεχες ανατροπές, χωρίς ταυτόχρονα να αγνοεί τον κοινωνικό περίγυρο των ηρώων καταγράφοντας μια αδιέξοδη Ευρώπη που βυθίζεται στην ξενοφοβία και την αναίτια βία.
Τα δύο αδέρφια (ο ένας πρόσφατα αποφυλακισμένος) στην ταινία, είναι τύποι αλλοπρόσαλλοι που άλλα θέλουν και σε άλλες αποφάσεις καταλήγουν τελικά. Μιλούν όταν δεν πρέπει και δεν μιλούν όταν χρειάζεται. Τελικά, καταλήγουν σε επιλογές που αποβαίνουν επικίνδυνες για τους τρίτους και καθοριστικής σημασίας για τον εαυτό τους και τη ζωή τους. Αυτό είναι και το γοητευτικό στοιχείο αυτού του σκοτεινού και σκληρού θρίλερ: το απρόβλεπτο στην εξέλιξη. Και υπάρχουν αρκετά (Κριτική μου για το myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 23/11/17
Είδος: Θρίλερ
Σκηνοθεσία: Ρόμπιν Προντ
Παίζουν: Κέβιν Γιάσενς, Γιέρντεν Πέρσεβαλ, Βέερλε Μπάετενς, Πέτερ Βαν Ντε Βέγκιν
Σύνοψη: Τα αδέρφια Ντέιβ και Κένι ξανασμίγουν μετά την αποφυλάκιση του Κένι τέσσερα χρόνια έπειτα από μια αποτυχημένη ληστεία. Ενώ ο απροσάρμοστος Κένι είναι έτοιμος να μπλέξει και πάλι με τα ναρκωτικά, ο Ντέιβ και η Συλβί, το κορίτσι που άφησε πίσω ο Κένι, έχουν υιοθετήσει μαζί ένα πιο καθαρό τρόπο ζωής. Τίποτε όμως δεν θα είναι ίδιο ανάμεσα στα αδέρφια καθώς ξεδιπλώνονται μια σειρά από αποκαλύψεις και το έγκλημα ενώνει και πάλι τις τύχες τους σε ένα αναπάντεχο θρίλερ η τελευταία πράξη του οποίου λαμβάνει χώρα στις περίφημες Αρδέννες του Βελγίου.
Διανομή: One from the heart