30/11/17

Όλα απ’ την αρχή - The bachelors

Μια ταινία για τη θλίψη, τη μοναξιά και την απόγνωση από την απώλεια ενός πολυαγαπημένου προσώπου.
Στην προκειμένη περίπτωση, που δεν είναι και κάτι καινούργιο στην κινηματογραφία, πατέρας και γιός (Τζέι Κέι Σίμονς και Τζος Γουίγκινς αντίστοιχα), όπως είναι απόλυτα φυσικό και κατανοητό δεν μπορούν να ξεπεράσουν το θάνατο μιας υπέροχης συζύγου και μητέρας, μόνον που αυτή τη φορά ο γιός αποδεικνύεται ψυχραιμότερος. 

Δύο αξιοπρόσεκτες ερμηνείες, ειδικά του οσκαρικού Τζέι Κέι Σίμονς που τον γνωρίσαμε καλύτερα στην ταινία του Παπακαλιάτη «Ένας άλλος κόσμος» δίπλα στην Γκαβογιάννη. 
Στους υποστηρικτικούς ρόλους, η Ζυλί Ντελπί και η μικρή Οντέγια Ρας κάνουν δύο αξιοπρεπείς εμφανίσεις ως γυναίκες που ενώ έχουν ανάγκη από στήριξη, τελικά είναι η δική τους παρουσία που είναι καταλυτική δίπλα στους δύο «εργένηδες» της ταινίας.
Χωρίς υπερβολές και μελοδραματισμούς και με μικρές δόσεις χιούμορ, από τους κολλητούς του κολεγιόπαιδου που υποδύεται Τζος Γουίγκινς, η ταινία βλέπεται ευχάριστα και με συγκίνηση. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 30/11/17
Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Κερτ Βέλκερ
Παίζουν: Τζ. Κ. Σίμονς, Τζος Γουίγκινς, Ζουλί Ντελπί, Οντέγια Ρας
Σύνοψη: Μετά το θάνατο της συζύγου του, ο Μπιλ Πόντερ (Τζ. Κ. Σίμονς) και ο 17χρονος γιος του Γουές, μετακομίζουν από την μικρή τους πόλη στην μεγαλούπολη, σε μια προσπάθεια να κάνουν μια νέα αρχή. Καθώς οι δυο τους προσπαθούν να προσαρμοστούν στην νέα τους ζωή, και να βρουν τρόπους να κλείσουν τις πληγές τους, θα γνωρίσουν δυο ξεχωριστές γυναίκες που θα τους βοηθήσουν να αγκαλιάσουν και πάλι την ζωή.
Διανομή: Tanweer