23/11/17

Χωρίς διέξοδο - Collide

Με ένα σενάριο, που μπάζει από όλες τις μεριές, αυτή η περιπέτεια δράσης δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από τις ταινίες του είδους, παρά μόνο στην ιδέα εκκίνησης. 
Τα παιδιά αγαπιούνται, αλλά εκείνη, η Τζούλιετ, χρειάζεται μεταμόσχευση νεφρού και λεφτά δεν υπάρχουν. Εκείνος, ο Κέισι, την αγαπάει πάρα πολύ και θα κάνει τα πάντα. 

Πρώην αδίστακτος σε κάποιες παρανομίες θα αναλάβει μια (την «τελευταία») δουλειά για να βγάλει τα χρήματα που απαιτούνται. Ο Μπεν Κίνγκσλεϊ, μια καρικατούρα γερμανού ναρκομανή μαφιόζου, του αναθέτει μια αποστολή, η οποία όμως θα πάει στραβά. Έτσι ο Κέισι θα βρεθεί να τον κυνηγάει ένας ακόμη μαφιόζος (της καλής κοινωνίας) ο κυνικός, ψυχρός και αδίστακτος Άντονι Χόπκινς, που τον περίμενε να ολοκληρώσει την αποστολή του.
Απίστευτες, αλλά θεαματικές, καταδιώξεις αυτοκινήτων στις άουτομπαντ της Γερμανίας, αρκετές σκληρές σκηνές και συνεχής δράση. Συνηθισμένα πράγματα, δηλαδή, κατά τα οποία ο Νίκολας Χουλτ, ως Κέισι, τη βγάζει πάντα καθαρή. 
Συνιστάται με ποπκόρν και κόλα σε αργές δόσεις. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 23/11/17
Είδος: Περιπέτεια / Δράσης  
Σκηνοθεσία: Ίραν Κρίβι 
Παίζουν: Νίκολας Χουλτ, Φελίσιτι Τζόουνς, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Άντονι Χόπκινς, Μάρουαν Κενζάρι  
Σύνοψη: Ο Κέισι και η Τζούλιετ είναι δύο νεαροί Αμερικάνοι που ταξιδεύουν με ένα σακίδιο για να γνωρίσουν την Ευρώπη. Όταν η Τζούλιετ ανακαλύπτει ότι πάσχει από μια σπάνια θανατηφόρα ασθένεια ο Κέισι αποφασίζει να ληστέψει έναν Γερμανό γκάγκστερ προκειμένου να πληρώσει την θεραπεία της αγαπημένης του.
Η επιχείρηση του όμως βγαίνει εκτός σχεδίου και ο Κέισι τώρα θα πρέπει να επιδοθεί σε έναν ιλιγγιώδη αγώνα δρόμου προκειμένου να φτάσει στην Τζούλιετ πριν την γερμανική μαφία.
Διανομή: Spentzos Film