2/11/17

Mimosas

Η ταινία, εμπνευσμένη από τα ταξίδια του σκηνοθέτη μέσα στην μαροκινή έρημο και από το Σουφισμό, θέτει στο επίκεντρό της τόσο μία φυσική όσο και μία μεταφυσική αναζήτηση. 
Γυρισμένη με αργό ρυθμό και με φόντο την επιβλητική οροσειρά του Άτλαντα στο Μαρόκο, είναι μια ταινία που λαμβάνει υπόψη της μία παράδοξη διασταύρωση δύο κόσμων: του αρχαίου και του σύγχρονου, εκεί όπου δοκιμάζεται η πίστη, η αντοχή και η δύναμη του φόβου.
Το κακό είναι ότι εκτός από τον αργό σκηνοθετικό ρυθμό, το σεναριακό θέμα της εξαντλείται από τις πρώτες σκηνές, οπότε δύσκολα την παρακολουθείς τη συνέχεια και το μόνο αξιόλογο που μένει είναι η φωτογραφία και η αντοχή του κινηματογραφικού συνεργείου που εργάζεται κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 3/11/17 (Μεσάνυχτα Παρ & Σαβ στο ΑΣΤΟΡ)
Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Όλιβερ Λαξ
Παίζουν: Άχμεντ Χαμούντ, Σακίμπ Μπεν Όμαρ, Σαΐντ Αάγκλι
Σύνοψη: Ένα καραβάνι συνοδεύει έναν ετοιμοθάνατο Σεΐχη, διασχίζοντας την οροσειρά του Άτλαντα στο Μαρόκο. Η τελευταία του επιθυμία είναι να ταφεί με τους αγαπημένους του. Αλλά ο θάνατος δεν περιμένει. Οι άνθρωποι του καραβανιού, που φοβούνται το πέρασμα ανάμεσα στα βουνά, αρνούνται να συνοδεύσουν τον νεκρό. Ο Άχμεντ και ο Σαΐντ, δύο κλέφτες που ταξιδεύουν με το καραβάνι, προσποιούνται πως ξέρουν το δρόμο και υπόσχονται να εκπληρώσουν την επιθυμία του αποθανόντα. Σε ένα παράλληλο σύμπαν, ένας άνδρας με το όνομα Σακίμπ είναι ο επίλεκτος που θα ταξιδέψει στα βουνά με μια αποστολή: να βοηθήσει αυτό το αυτοσχέδιο καραβάνι.
Διανομή: WEIRD WAVE