16/11/17

Stronger Με τη δύναμη της ζωής - Stronger

Ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν πήρε μια πραγματική ιστορία και πλάνα αρχείου από τη βομβιστική ενέργεια κατά τον τερματισμό του Μαραθώνιου Δρόμου στη Βοστώνη το 2013 και με δυνατό χαρτί τον Τζέικ Γκίλενχαλ, έκανε ένα εύκολο μελό πάνω στις δυνάμεις που περικλείει μέσα του ο άνθρωπος και πολλές φορές δεν το γνωρίζει.

Ο Τζέικ Γκίλενχαλ διαθέτει μια τεράστια εκφραστική γκάμα που μπορεί να συμπεριλάβει όλα εκείνα τα συναισθήματα ενός ανθρώπου, του Τζεφ Μπόουμαν, που έχει χάσει τα δυο του πόδια, από ένα τυχαίο περιστατικό: την παρουσία του στον τερματισμό για να θαυμάσει μια πρόσφατη γνωριμία του, την κοπέλα που αργότερα θα του συμπαρασταθεί υπομονετικά στο πρόβλημά του. Ένα πρόβλημα που ξεκινάει από την αποδοχή του γεγονότος και περνάει στην πνευματική του ισορροπία, τη συναισθηματική του αποκατάσταση και την αποδοχή όλων εκείνων που επακολουθούν (ειδικά στις ΗΠΑ): την εκμετάλλευση του προβλήματος από την τηλεόραση, τη δημοσιότητα γενικά, τη χρησιμοποίησή του ως συμβόλου και πάει λέγοντας.
Εν τω μεταξύ ο θεατής, εκτός από τη μελό ερμηνεία του Γκίλενχαλ και των συμπρωταγωνιστών του, παρακολουθεί την τελειότητα του αμερικανικού συστήματος (αστυνομική έρευνα, νοσοκομειακή περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, κοινωνική επιρροή) σε βαθμό προπαγάνδας.
Η παρακολούθηση της ταινίας χρειάζεται γερές αντοχές. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 16/11/17
Είδος: Βιογραφική / Δράμα
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν
Παίζουν: Τζέικ Γκίλενχαλ, Τατιάνα Μασλάνι, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Ρίτσαρντ Λέιν Τζούνιορ, Νέιτ Ρίτσμαν, Λένι Κλαρκ
Σύνοψη: Η συγκλονιστική αληθινή ιστορία του Jeff Bauman ενός συνηθισμένου ανθρώπου που ενέπνευσε την πόλη του αλλά και ολόκληρο τον κόσμο όταν έγινε σύμβολό ελπίδας μετά την βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013. Ο 27χρονος Τζεφ βρέθηκε στον Μαραθώνιο απλά και μόνο προσπαθώντας να κερδίσει την καρδιά της πρώην αγαπημένης του.  Η έκρηξη τον βρήκε να περιμένει  στην γραμμή του τερματισμού με αποτέλεσμα να χάσει και τα δύο του πόδια. Όταν συνέρχεται στο νοσοκομείο είναι σε θέση να βοηθήσει την αντιτρομοκρατική υπηρεσία αναγνωρίζοντας έναν από τους βομβιστές αλλά η δική του προσωπική μάχη έχει μόλις ξεκινήσει.
Διανομή: Spentzos Film