2/11/17

Success story

Η σατιρική διάθεση του Νίκου Περάκη είναι γνωστή όπως, επίσης, και η ικανότητά του να χτυπάει ανελέητα την ελληνική κοινωνία και να βγάζει γέλιο μέσα από ακραίες καταστάσεις, που όμως ζούμε καθημερινά. 

Οι χαρακτήρες του «Success story» πραγματικά είναι βγαλμένοι από το true story που ζούμε καθημερινά τα τελευταία χρόνια της οικονομικής  κρίσης και όλα αυτά ως βασική ιδέα δεν πάνε άσχημα. Η δομή του σεναρίου όμως, που προσπαθεί στις δύο κινηματογραφικές ώρες να τα θίξει όλα, είναι τέτοια που παραπέμπει σε θεατρική επιθεώρηση και μάλιστα όχι στις καλύτερες μέρες της.
Για την τηλεόραση, ένα κρύο βράδυ του χειμώνα, κοντά στο τζάκι και αγκαλιά στην πολυθρόνα, καλή είναι.
INFO
Προβάλλεται από 2/11/17
Είδος: Γκρίζα κωμωδία
Σκηνοθεσία: Νίκος Περάκης
Παίζουν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Φιόνα Γεωργιάδη, Πάνος Μουζουράκης, Τόνια Σωτηροπούλου, Τζένη Θεωνά, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Βάσω Καβαλιεράτου, Αννίτα Κούλη, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Νάσος Παπαργυρόπουλος, Ηλίας Βαλάσης, Πάνος Κρανιδιώτης, Γιάννης Κοκιασμένος
Σύνοψη: Ο ψυχίατρος και συγγραφέας Παναγής Πάνδωρας συναντά στα εγκαίνια του οικογενειακού πολιτιστικού κέντρου, τη νεαρή και φιλόδοξη απόφοιτο της Σχολής του Εθνικού Τζωρτζίνα Τζελέπη και ξεκινάει, κόντρα στα προγνωστικά, ένας «άνισος» έρωτας, δύο κόσμων που δύσκολα εφάπτονται. Όταν οι αυταπάτες και των δύο ματαιώνονται και τα παιχνίδια εξουσίας διαδέχονται το αρχικό τους πάθος, οι ήρωές μας φτάνουν στα όριά τους. Στην αποδόμησή τους, βοηθούν ένας υπερφίαλος φαφλατάς δικηγόρος, μια Αλβανίδα «σταρ Ελλάς» με τραύμα στο  πόδι, ένας γόνος που από πλήξη βουλιάζει στις καταχρήσεις, η σύζυγός του που αναζητά συγκινήσεις σε «ενεργειακές» συνεδρίες, μία άσπονδη συμφοιτήτρια της Τζορτζίνας που διεκδικεί με πείσμα τον ρόλο της, δύο σωματοφύλακες σε λάθος ρόλο και λάθος χρόνο, ένας Γεωργιανός εκτελεστής με υπαρξιακές αναζητήσεις και οι εκκεντρικοί και απρόβλεπτοι συγγενείς. Η ιστορία παίρνει αναπάντεχη τροπή όταν ο Παναγής Πάνδωρας, μαθαίνει πως  μια βόμβα απειλεί τη ζωή του, τη στιγμή που ανακοινώνει την κάθοδό του στην πολιτική.  
Διανομή: Odeon