7/12/17

Η ζούγκλα - Jungle

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ (πρώην Χάρι Πότερ) σττην ταινία «Jungle» συγκρίνεται αναγκαστικά με τον Ρόμπερτ Πάτινσον (πρώην Έντουαρτ Κάλεν στο Twilight) της ταινίας «Η χαμένη πόλη του Ζ» που είδαμε το καλοκαίρι του 2017. 

Δύο ταινίες βασισμένες σε πραγματικές ιστορίες. Η υπόθεσή τους διαδραματίζεται σε «αχαρτογράφητη ζούγκλα». Στους κεντρικούς χαρακτήρες, δύο ηθοποιοί καθιερωμένοι από τα παραμύθια της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και της Στέφανι Μέγιερ αντίστοιχα. Αποτέλεσμα: «Η χαμένη πόλη του Ζ», ήταν πιο σοβαρή παρά τις ατέλειές της. Με ένα σενάριο που περιείχε ιστορίες από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και παρασκήνια γεωπολιτικής και διεθνούς εμπορίου καθώς και έναν χαρακτήρα που προσπαθούσε να αποδείξει ότι πέρα από τη ζούγκλα υπάρχει κάποια φυλή που πιθανόν να διαθέτει και θησαυρούς. Συμφέροντα, ανταγωνισμός και προσωπικά μίση, συνέθεταν μια ταινία με κάποιο suspense, τέλος πάντων.
Στο «Jungle», αντίθετα, έχουμε έναν πεισματάρη νέο, που την κοπανάει από το σπίτι του απλά και μόνον για την περιπέτεια, ο οποίος παρασύρεται από έναν απατεώνα και συμπαρασύρουν άλλους δύο να διασχίσουν μια ζούγκλα just for fun και τραβάνε τα πάνδεινα. Με τον Ντάνιελ Ράντκλιφ να μένει μόνος και ανυπεράσπιστος, αλλά με πίστη στον καλό Θεό να σώζεται, ώστε να κάνει βιβλίο τις περιπέτειές του. 
Δεν κάνω spoil, διότι από την αρχή γνωρίζουμε ότι έχουμε να κάνουμε με πραγματική ιστορία, την οποία στη συνέχεια μας την αφηγείται ο.. διασωθείς. Άρα ούτε αγωνία έχουμε για το τι θα συμβεί, Ξέρουμε το τέλος, από την αρχή. Οπότε τι μένει; Τα τοπία και η φωτογραφία και ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, για όσες (κυρίως) τον συμπαθούν και θα πάνε οπωσδήποτε να τον δουν. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 7/12/17
Είδος: Περιπέτεια / Δράμα
Σκηνοθεσία: Τζον Μακ Λιν
Παίζουν: Ντάνιελ Ράνκλιφ, Τόμας Κρέτσμαν
Σύνοψη: Μία αληθινή τρομακτική ιστορία επιβίωσης, βασισμένη στο διεθνές Best-Seller του Yossi Ghinsberg. Τέσσερις ταξιδιώτες ξεκινούν ένα ταξίδι στη καρδιά του δάσους του Αμαζονίου. Όμως αυτό που ξεκινάει σαν μια ονειρεμένη περιπέτεια εξελίσσεται σε απόλυτο εφιάλτη.
Διανομή: Spentzos Film