28/12/17

Τα μυστικά της Τεχεράνης - Tehran Taboo

Οι δρόμοι τριών γυναικών και ενός νεαρού μουσικού διασταυρώνονται όταν πέφτει η νύχτα στην Τεχεράνη. Μια σύγχρονη πόλη, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κάθε δυτικού τύπου μητρόπολη, εκεί όπου το αγοραίο σεξ, τα ναρκωτικά και η διαφθορά συγκαλύπτονται από το αυταρχικό θεοκρατικό καθεστώς και επικρατεί υποκρισία πάνω στη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία (χαρακτηριστική από τις πρώτες σκηνές, είναι εκείνη με τον ταξιτζή που «υποτιμά» τις γυναίκες, αρκεί σ' αυτές να μην περιλαμβάνεται η δική του).

Η τεχνική του ροτοσκοπικού animation (που βασίζεται στην επεξεργασία του ήδη μαγνητοσκοπημένου από συμβατική κάμερα υλικού) αποδίδει την ένταση ανάμεσα στον σκληρό ρεαλισμό και στην υπερβατική ανάγκη των Ιρανών πολιτών να κάνουν ένα άλμα σε μια παράλληλη πραγματικότητα και χτίζει τελικά έναν καθηλωτικό νυχτερινό εφιάλτη. 
Αιχμηρή και οργισμένη ταινία, όπου η τεχνική του animation της προσδίδει μεγαλύτερη δραματικότητα. Ένα εκπληκτικό πορτραίτο της σύγχρονης Τεχεράνης. Κάτι μεταξύ Shortcuts του Ρόμπερτ Άλτμαν και Persepolis της Μαριάν Σατραπί.
INFO
Προβάλλεται από 28/12/17
Είδος: Κινούμενο Σχέδιο / Δράμα
Σκηνοθεσία: Αλί Σουζαντέ
Σύνοψη: Η Τεχεράνη είναι μια πόλη γεμάτη περιορισμούς και θρησκευτικούς νόμους όπου οποιοδήποτε έγκλημα έχει δρακόντεια τιμωρία. Όμως η δίψα για ζωή κάνει τους ανθρώπους να αποζητούν την ελευθερία. Τρεις γυναίκες από διαφορετικά κοινωνικά υπόβαθρα και ένας νεαρός μουσικός θα βρεθούν σε κοινή πορεία και θα παλέψουν την υποκρισία και τις αντιφάσεις του συστήματος.
Διανομή: Seven Films