21/12/17

The Florida Project

Μια βαθιά και συγκλονιστική μελέτη πάνω στη ζωή εκατομμυρίων Αμερικανών που ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας, σε μια συνεχή προσπάθεια καθημερινής επιβίωσης.
Ένα είδος κινηματογράφου που δεν βλέπουμε συχνά και μια διαφωτιστική και εκπληκτική ιστορία που διαδραματίζεται δίπλα στο ναό της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας, το Disney World που εκφράζει μια επίπλαστη ευμάρεια.
Ο Σαμ Μπέικερ, βαθιά ανθρωπιστής με υποδόριο χιούμορ και υπευθυνότητα, μέσα από μια παιδική φαινομενικά ιστορία, τολμά να πει τα πράγματα με το όνομά τους, γύρω από τις ανθρώπινες σχέσεις και τη δομή της αμερικανικής κοινωνίας, βασιζόμενος σε εξαιρετικές ερμηνείες.
Η υπέροχα εκφραστική επτάχρονη Μπρούκλιν Πρινς (υποδύεται την εξάχρονη Μούνεϊ) κλέβει την παράσταση μαζί με τα άλλα παιδιά, αφήνοντας χώρο και για τους μεγαλύτερους που είναι υπέροχοι, με τον Γουίλεμ Νταφόε να υποδύεται έναν πολύ γήινο και ευχάριστο τύπο. Έναν σκληρό άντρα με χρυσή καρδιά.
Μια ταινία, πραγματικά, για όλη την οικογένεια.
INFO
Προβάλλεται από 21/12/17
Είδος: Κοινωνική
Σκηνοθεσία: Σον Μπέικερ
Παίζουν: Γουίλεμ Νταφόε, Μπρούκλιν Πρινς, Βαλέρια Κότο
Η εξάχρονη Μούνεϊ ζει με την μητέρα της Χάλεϊ, μια ζωηρή επαναστάτρια σε ένα πολύχρωμο μοτέλ στα περίχωρα του Ορλάντο, κοντά στο Disney World. Περνά το καλοκαίρι της με σκληρά παιδιά της γειτονιάς, κάνοντας διάφορες αταξίες. Τα σοβαρά προβλήματα όμως αρχίζουν όταν η μητέρα της, μπαίνει στην πορνεία, για να πληρώσει το ενοίκιο. Ο κόσμος των δύο γυναικών θα αλλάξει δραματικά.
Διανομή: Seven Films