28/12/17

The greatest showman

Ένα τολμηρό και πρωτότυπο μιούζικαλ, που εξυμνεί τη γέννηση του θεάματος και τον θαυμασμό που νιώθουμε όταν τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Μια ταινία γι’ αυτόν που οδήγησε στην σύγχρονη εικόνα της Αμερικής και ειδικά στην ιδέα πως το ταλέντο, η φαντασία και η ικανότητα να δουλεύει κάποιος σκληρά, πρέπει να είναι τα μόνα πράγματα που καθορίζουν την επιτυχία του.
Το «The Greatest Showman» αφορά επίσης και σε άλλη μία ιδέα εκείνων των καιρών: αυτή των οικογενειών που δημιουργούνται και επιτρέπουν στους ανθρώπους που τις απαρτίζουν να εκφραστούν όπως θέλουν, χωρίς ενδοιασμούς. Ο Μπάρνουμ έφερε κοντά ανθρώπους που, διαφορετικά, θα είχαν αγνοηθεί από τον κόσμο. Φέρνοντας τον καθέναν από αυτούς στο προσκήνιο, δημιούργησε μία οικογένεια που θα βρισκόταν πάντα εκεί, ο ένας για τον άλλο.
Γεννημένος το 1810, ο πραγματικός Φ.Τ. Μπάρνουμ ήταν όσο περίπλοκος όσο κι η εποχή στην οποία ζούσε. Γεμάτος αντιφατικές παρορμήσεις, ταυτόχρονα ανθρώπινες και οπορτουνιστικές. Είχε μία φυσική κλίση για τη δημοσιότητα και την προώθηση, αρχίζοντας να πουλά λαχεία από 12 ετών. Αργότερα, κέρδισε την αγάπη της κατά πολύ πλουσιότερης γυναίκας του, χάρη στην αγνή του ικανότητα να προκαλεί την προσοχή. Αφού δοκιμάστηκε σε διάφορες δουλειές, κατέληξε σε αυτό που αποκαλούσε «σόουμπιζ», όπου η φαντασία του δεν θα γνώριζε όρια. Σύντομα, θα μετατρεπόταν σε ιδιοφυία, σε μία βιομηχανία που επρόκειτο να καθορίσει την Αμερική.
Ένα λαμπερό, μουσικό υπερθέαμα, με τον  Χιου Τζάκμαν να μαγεύει με τη φωνή του και τη χορευτική του δεινότητα (μη ξεχνάτε και την εμφάνισή του στο μιούζικαλ «Άθλιοι») διεκδικώντας ένα από τρία από τα πιο σημαντικά βραβεία στις Χρυσές Σφαίρες 2018: του A’ Ανδρικού ρόλου μαζί με εκείνα της Καλύτερης ταινίας (κωμωδίας ή μιούζικαλ) και του Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού.
Μια ταινία ό,τι χρειάζεται για δυο ευχάριστες ώρες.
INFO
Προβάλλεται από 28/12/17
Είδος: Βιογραφική / Δράμα / Μιούζικαλ
Σκηνοθεσία: Μάικλ Γκρέισι 
Παίζουν: Χιου Τζάκμαν, Μισέλ Γουίλιαμς, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Ζακ Έφρον
Σύνοψη: Εμπνευσμένη από την φιλοδοξία και την φαντασία του Φ.Τ. Μπάρνουμ, η  ταινία  αφηγείται την πραγματική ιστορία ενός οραματιστή, ο οποίος από το τίποτα κατάφερε να δημιουργήσει ένα μαγευτικό θέαμα που εξελίχθηκε σε παγκόσμιο φαινόμενο.
Διανομή: Odeon