28/12/17

The party

Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με μία τραγωδία σε περιτύλιγμα σχεδόν μαύρης κωμωδίας, όπου η εορταστική συγκέντρωση μερικών φίλων κλιμακώνεται γρήγορα σε ένα βίαιο ξέσπασμα. 

Μπορεί όπως λένε οι πολιτικοί μία εβδομάδα να θεωρείται ως μεγάλο διάστημα, αλλά σε μία σχέση μερικά λεπτά μετράνε πολύ περισσότερο. Κάτω από μεγάλη πίεση, σε ένα περιορισμένο περιβάλλον -αυτή την αίσθηση έχει οποιοδήποτε σπίτι που κάποτε ήταν καταφύγιο και ξαφνικά μοιάζει με φυλακή- όλα τα μυστικά αναδύονται ορμητικά στην επιφάνεια. 
Αυτό είναι και το θέμα της ταινίας. Μία προφητική ιστορία για τους ανθρώπους και τις σχέσεις, την πολιτική και την ιδεολογία. Μέσα από την εξεταστική ματιά της σκηνοθέτριας και με αρκετές δόσεις μαύρου χιούμορ, μια παρέα μέσα από μια συζήτηση που «αφορμίζει» αποτυγχάνει παταγωδώς να ορίσει τι είναι ηθικό ή πολιτικά ορθό. 
Ο δε θεατής, καλείται να μην πλήξει από το συνεχή (θεατρικό) διάλογο, που πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο (όσος και η διάρκεια της ταινίας) και να παρακολουθήσει τις πολύ καλές ερμηνείες γνωστών ηθοποιών (με τον Μπρούνο Γκαντζ πάντα γοητευτικό), κολακευμένων από μια ανάγλυφη ασπρόμαυρη φωτογραφία, που όμως εκφράζει τα συναισθήματά τους.
INFO
Προβάλλεται από 28/12/17
Είδος: Κωμωδία / Δράμα
Σκηνοθεσία: Σάλι Πόρτερ
Παίζουν: Κρίστιν Σκοτ Τόμας, Τίμοθι Σπολ, Πατρίτσια Κλάρκσον, Τζουν Τσέρι, Μπρούνο Γκαντζ, Έμιλι Μόρτιμερ, Κίλιαν Μέρφι
Σύνοψη: H Τζάνετ (Κρίστιν Σκοτ Τόμας) είναι πολιτικός και μόλις πήρε μία σημαντική προαγωγή. Στη βραδιά που διοργανώνει με τον σύζυγο της Bill (Τίμοθι Σπολ) στο κομψό της λονδρέζικο σπίτι τους, οι προσκεκλημένοι είναι λίγοι και εκλεκτοί, οι εξελίξεις όμως θα είναι πολλές και μάλλον άκομψες…
Διανομή: Feelgood