28/12/17

Θαύμα – Wonder

Βασισμένη στο ομώνυμο best seller Της  R. J. Palacio (που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος) η ταινία αφηγείται χωρίς μελοδραματισμούς, αλλά έντονο διδακτισμό) τη συγκινητική ιστορία του Αυγούστου Πούλμαν, που είχε γεννηθεί με κάποιες ιδιαιτερότητες στο πρόσωπο του, που τον ωθούσαν στο να μην θέλει να πηγαίνει σχολείο.

Μια τυπική ταινία για τη συμπόνοια και την αποδοχή και ένα σχόλιο για την ευρύτερη κοινωνία και το πως πρέπει να αντιμετωπίζει τα άτομα με ιδιαιτερότητες, αλλά και ένα μάθημα ζωής από τον κεντρικό ήρωα που θα αποδείξει ότι δεν μπορείς να είσαι σαν τους άλλους όταν έχεις γεννηθεί για να ξεχωρίζεις.
Η Τζούλια Ρόμπερτς και ο Όουεν Γουίλσον διεκπεραιώνουν τυπικά τους χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις ρόλους τους 
INFO
Προβάλλεται από 28/12/17
Είδος: Δράμα 
Σκηνοθεσία: Στίβεν Τσμπόσκι
Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Όουεν Γουίλσον, Τζέικομπ Τρέμπλεϊ, Μάντι Πατίνκιν, Νταβίντ Ντιγκς
Σύνοψη: Η ιστορία ενός 10χρονου αγοριού με διαφορετικό πρόσωπο γίνεται μια πολύπλευρη ματιά στο τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Ο Όγκι αν και πάντα επιδίωκε την απομόνωση φορώντας το διαστημικό κράνος του, ξαφνικά πρέπει να αντιμετωπίσει ένα ολόκληρο σύμπαν από παιδιά που τον κοιτούν επίμονα και αδιάκριτα ενώ αποφεύγουν να τον κοιτάξουν στα μάτια.
Ένα χρόνο αργότερα, άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε με σκληρότητα και άλλοτε με όμορφο τρόπο ο Όγκι και όλοι γύρω του, αλλάζουν και αναδεικνύονται όλα αυτά που έχουν σημασία περισσότερο από οτιδήποτε στη ζωή: η φιλιά, το κουράγιο και η επιλογή να είσαι ευγενής καθημερινά με οποιονδήποτε εμφανιστεί στον δρόμο σου.
Διανομή: Spentzos Film