4/1/18

Παγιδευμένη Ψυχή: Το τελευταίο κλειδί - Insidious: The last key

Σ’ αυτό το φιλμ, το τέταρτο της σειράς, επιστρέφουμε στις ρίζες και στα παιδικά χρόνια της Elise, όταν η ίδια συνειδητοποίησε ότι έχει υπερφυσικές δυνάμεις -  και για αυτό το λόγο αντιμετώπισε τη σκληρότητα του πατέρα της. Εκείνη την περίοδο της ζωής της ήταν που ανακάλυψε το μέρος που βρίσκεται το απόλυτο κακό, γνωστό και ως The Further. Τα πρώτα είκοσι λεπτά της ταινίας διαδραματίζονται το 1954 και όλη η υπόλοιπη ταινία αναφέρεται στα γεγονότα που προηγήθηκαν της έναρξης των ιστοριών που έχουν προβληθεί ως σήμερα.

Μια ταινία για τους φίλους του είδους που έχουν παρακολουθήσει τα προηγούμενα και έχουν κάποια εξοικείωση. Ουσιαστικά, μια επανάληψη των ιστοριών και των σχετικών εφέ.
Ο σκηνοθέτης Adam Robitel αναφέρει σχετικά: «Η Δρ. Elise Rainier  αντί να κρύβεται, βγαίνει στο προσκήνιο και επιχειρεί να πιάσει τους δαίμονες από το λαιμό, για να μην βλάψουν καμιά άλλη ψυχή. Το γεγονός ότι την ακολουθούμε πίσω στο πατρικό της, για να δούμε από που ξεκίνησαν όλα, είναι αυτό που με συναρπάζει στο όλο project».
INFO
Προβάλλεται από 4/1/18
Είδος: Θρίλερ / Τρόμου
Σκηνοθεσία: Άνταμ Ρόμπιτελ  
Παίζουν: Λιν Σαγιέ, Άνγκους Σάμπσον, Γουάνελ, Κέιτλιν Τζέραρντ
Σύνοψη: Η βετεράνος Δρ. Elise Rainier (Lin Shaye) πρέπει αυτή τη φορά να αντιμετωπίσει ένα προσωπικό, και ίσως το πιο τρομαχτικό κυνήγι φαντασμάτων της ζωής της. Η αποστολή της αποκτά βαρύνουσα σημασία, αφού η πηγή όλων των κακών προέρχεται από το ίδιο της το πατρικό σπίτι, όπου η ίδια έζησε τα πιο μαρτυρικά χρόνια της ζωής της. Ενώ τότε αποφάσισε να κρύψει τους φόβους της επιμελώς, και να μην τους αντιμετωπίσει ποτέ, τώρα καλείται να ξεκλειδώσει όλες τις πτυχές του σκοτεινού οικογενειακού δράματός της, ώστε να βρεθεί αντιμέτωπη με τον υπέρτατο δαίμονα, αυτόν με το Πρόσωπο-Κλειδί. Είτε θα κερδίσει και όλα θα πάνε καλά είτε θα χάσει και θα βυθιστεί η ίδια, αλλά και πολλές άλλες ψυχές, στο απόλυτο σκοτάδι. 
Διανομή: Feelgood