25/1/18

Εγώ, η Τόνια – I, Tonya

Ουσιαστικά η ταινία του Κρεγκ Γκιλέσπι μελετά με ένα τρόπο σχεδόν ντοκιμαντερίστικο και ταυτόχρονα καταπιεστικό, την αυτοκαταστροφική διάθεση των ανθρώπων που δεν ξέρουν, δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κάνουν κάποιους συμβιβασμούς για να πάνε μπροστά.

Όπως είναι φυσικό, αυτοί οι άνθρωποι είναι εκ των προτέρων καταδικασμένοι να αποτύχουν και δεν μπορούν να τραβήξουν πάνω τους ούτε μια ματιά συμπάθειας σε αυτή την αδιέξοδη πορεία τους.
Το σενάριο της ταινίας εστιάζει στο πως μεγάλωσε η Τόνια Χάρντινγκ- από πού προέρχεται, τους ανθρώπους και τις δυνάμεις που την έπλασαν, μεταξύ αυτών και της μητέρας της. Πρόκειται για την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού, του τρόπου που μεγάλωσε και των γεγονότων που τη σημάδεψαν και την έφεραν στη θέση που βρίσκεται σήμερα. 
Η Μάργκο Ρόμπι είναι αρκετά καλή στο ρόλο της Τόνια, που βρίσκεται συνεχώς «στην τσίτα» και τα βάζει με όλους και με όλα, αλλά «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη», παρά το γεγονός ότι η Άλισον Τζάνεϊ στο ρόλο της μητέρας-τέρας κέρδισε Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Β’ Γυναικείου Ρόλου.
INFO
Προβάλλεται από 25/1/18
Είδος: Βιογραφική / Δράμα
Σκηνοθεσία: Κρεγκ Γκιλέσπι
Παίζουν: Μάργκο Ρόμπι, Σεμπάστιαν Σταν, Μποτζάνα Νοβάκοβιτς, Άλισον Τζάνεϊ, Μπόμπι Καναβάλε, Μακένα Γκρέις
Σύνοψη: Η αληθινή ιστορία της Αμερικανίδας πρωταθλήτριας Τόνια Χάρντινγκ η οποία κατηγορήθηκε για τη μεγαλύτερη συνωμοσία στην ιστορία του καλλιτεχνικού πατινάζ. Το μέλλον της στο άθλημα ήταν αμφίβολο από τη στιγμή που κατέστρωσε ένα απίστευτο σχέδιο με το σύζυγο της για την κατάκτηση του τίτλου. Βασισμένη στα εξωφρενικά, αλλά πραγματικά γεγονότα, η ταινία είναι μια κοφτερή, μαύρη κωμωδία για τη ζωή της Τόνια Χάρντινγκ κι ενός από τα πιο συγκλονιστικά σκάνδαλα στα αθλητικά χρονικά. Παρόλο που η Χάρντινγκ ήταν η πρώτη γυναίκα που ολοκλήρωσε τριπλό άξελ κατά τη διάρκεια πρωταθλήματος, η κληρονομιά της καθορίστηκε για πάντα από τη συσχέτιση της με την  επίθεση στη Νάνσι Κέριγκαν.  Ένα παράλογο, εξωφρενικό κι αληθινό πορτρέτο της Τόνια Χάρντινγκ και της δόξας, ή της απουσίας της, στη ζωή της.
Διανομή: Seven Films