11/1/18

Ο Διπλός Εραστής - L'amant double

Βασισμένη στο βιβλίο της διακεκριμένης Αμερικανίδας Joyce Carol Oates, που διακρίνεται για ακρίβεια στο γράψιμο, προσεκτικές ψυχολογικές αναλύσεις πάνω σε σύνθετους χαρακτήρες και έξυπνη πλοκή, η ταινία αποτελεί ένα ερωτικό θρίλερ με τάσεις ηδονοβλεψίας και πρωταγωνιστές ένα σεξουαλικό τρίο, που κινείται και δρα με φόντο το Παρίσι που εδώ προσδίδει και μια εσάνς μυστηρίου, στο όλο εγχείρημα.

Ο Φρανσουά Οζόν αποδίδει το βιβλίο με παιχνιδιάρικη διάθεση που εμπνέει την κίνηση της κάμερας και εμπνέεται από τους διαλόγους, ενώ αναδεικνύει τα σκηνικά, τις φροϋδικές συνευρέσεις, τους εφιάλτες και την ονειροπόληση. 
Η εξαιρετικά φωτογενής, εύθραυστη, αλλά και παραπλανητική παρουσία της Μαρίν Βαχτ βρίσκει τη χημεία της στο εύπλαστο πρόσωπο του Ζερεμί Ρενιέ ο οποίος καλείται να υποδυθεί τον εραστή σε μία ακόρεστη σεξουαλική πλάνη.
Άσχετο, αλλά θυμήθηκα την παλιά εκείνη ταινία του Κρόνεμπεργκ με τίτλο «Οι διχασμένοι» και πρωταγωνιστή τον Τζέρεμι Άιρονς στο ρόλο του (εκείνη τη φορά) γυναικολόγου.
INFO
Προβάλλεται από 11/1/18
Είδος: Δράμα / Αισθηματική
Σκηνοθεσία: Φρανσουά Οζόν   
Παίζουν: Μαρίν Βαχτ, Ζερεμί Ρενιέ, Ζακλίν Μπισέ, Μιριάμ Μπογιέ, Ντομινίκ Ρεϊμόντ  
Η Chloé, μια ευάλωτη νεαρή γυναίκα με καταθλιπτικές τάσεις, αρχίζει ψυχοθεραπεία και ερωτεύεται τον ψυχίατρο της Paul. Μερικούς μήνες αργότερα μετακομίζουν στο ίδιο σπίτι και σύντομα ανακαλύπτει ότι ο εραστής, της κρύβει την πραγματική του ταυτότητα.
Διανομή: Feelgood