11/1/18

Το δωμάτιο των θαυμάτων – Wonderstruck

Βασισμένη στο ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα του Μπράιαν Σέλζνικ (που έχει γράψει και το Hugo, το ο οποίο μετέφερε στη μεγάλη οθόνη ο Σκορτσέζε), η ταινία ανήκει περισσότερο στην κατηγορία της Φαντασίας παρά του Δράματος και είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, μιας και διαπραγματεύεται μια βασική ανάγκη του ανθρώπου να ανακαλύψει και να καταλάβει τις ρίζες του ανεξάρτητα από την ηλικία και την χρονική περίοδο την οποία διανύει.

Στοιχεία όπως η αγάπη, η ελπίδα για την επίτευξη ενός στόχου σ’ αυτή τη ζωή, αλλά και η νεανική περιπέτεια, δημιουργούν μια καλή ιστορία, πλην όμως η σκηνοθεσία βαδίζει κάπως αργά και πιθανό να κουράσει, παρά την έξοχη φωτογραφία και τις ερμηνείες που δεν είναι κακές.
INFO
Προβάλλεται από 11/1/18
Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Τοντ Χέινς 
Παίζουν: Τζούλιαν Μουρ, Μισέλ Γουίλιαμς, Όουκς Φέγκλι, Μίλισεντ Σίμοντς, Τζέιντεν Μάικλ, Έιμι Χέιργκριβς, Κόρι Μάικλ Σμιθ, Τομ Νούναν
Σύνοψη: Το 1927, ένα νεαρό κορίτσι το σκάει από το σπίτι της στο Νιου Τζέρσεϊ για να φτάσει στο Μανχάταν, με την ελπίδα να βρει έναν άνθρωπο από το παρελθόν της. 50 χρόνια αργότερα, ένα αγόρι βρίσκει στοιχεία για την οικογένεια του, που τον οδηγούν από τη Μινεσότα στη Νέα Υόρκη.
Οι περιπέτειες τους, τους οδηγούν σε παράξενα νέα μέρη, όπου μυστήρια για τους ίδιους και τον κόσμο τους περιμένουν σε κάθε γωνιά, οι ανακαλύψεις τους εκτείνονται σε άπειρα χρόνια σιωπής, ενώ οι ίδιοι βρίσκονται σε μαγευτική συμμετρία που την οδηγεί το θαύμα και η ελπίδα.
Διανομή: Seven Films