7/2/18

Όλυμπος: Τέσσερα μονοπάτια για να φτάσεις τους θεούς

Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τέσσερις από τις πιο δημοφιλείς διαδρομές για να φτάσει κανείς στο οροπέδιο των Μουσών και την κορυφή Μύτικας του Ολύμπου. Στις τέσσερις αυτές διαδρομές, οδηγούν διαφορετικοί ορειβάτες κάθε φορά φέρνοντας το θεατή σε επαφή με τη μαγεία των δασών, των κορυφών και του θεϊκού τοπίου. 

Μαζί τους ο θεατής γνωρίζει επίσης τους ανθρώπους που ζουν και αγαπάνε το μαγικό αυτό βουνό. Παρακολουθώντας την ανάβαση για την κορυφή, τον Μύτικα, σε μια παράλληλη πλοκή των τεσσάρων μονοπατιών, σε διαφορετικές εποχές, ο θεατής ζει από κοντά και αισθάνεται την κούραση των ορειβατών και ταυτόχρονα απολαμβάνει ένα πανέμορφο τοπίο που προκαλεί δέος. 
Το ντοκιμαντέρ έχει γυρίσει ο Νίκος Ντουρλιός ο οποίος έχει σπουδάσει σκηνοθεσία και φωτογραφία με την οποία ασχολείται εδώ και 30 χρόνια. Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας και δουλειά του έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό «Φωτογραφία». Τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με τη διαφημιστική φωτογραφία, την παραγωγή ντοκιμαντέρ, ταινιών μικρού μήκους και εταιρικών video. Φωτογραφίζει το ελληνικό τοπίο με μηχανές μεσαίου και μεγάλου φορμά, καθώς και με ψηφιακές.
INFO
Είδος: Ντοκιμαντέρ
Σκηνοθεσία – Σενάριο - Φωτογραφία: Νίκος Ντουρλιός
Μοντάζ: Μαρία Κουνάβη
Μουσική: Θοδωρής Ρεγκλής
Διάρκεια: 94 λεπτά
Θα προβάλλεται από 11-2-2018 (κάθε Κυριακή) στις 15.45 
στον κινηματογράφο ΙΝΤΕΑΛ.