8/2/18

Tα αστέρια δεν πεθαίνουν στο Λίβερπουλ - Film stars don’t die in Liverpool

Βασισμένη στα απομνημονεύματα του Πίτερ Τέρνερ με τον τίτλο «Οι αστέρες του σινεμά δεν πεθαίνουν στο Λίβερπουλ», η ταινία αποτελεί μια συγκινητική, τρυφερή και σκωπτική καταγραφή της σχέσης του Τέρνερ με την Γκλόρια Γκράχαμ, η οποία είχε καθιερωθεί σαν σταρ μέσα από φιλμ νουάρ, όπως
«Διασταυρούμενα πυρά» (1947), «Πύρινος Εφιάλτης» (1952), «Η μεγάλη κάψα» (1953), «Η Ωραία και το Κτήνος» (1952) - για το οποίο μάλιστα απέσπασε και Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου- αλλά και επιτυχίες της εποχής όπως «Μια Υπέροχη Ζωή» (1946), «Το Όγδοο Θαύμα» (1952), και «Οκλαχόμα!» (1955).
Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με ένα μελόδραμα πάνω στη φιλία, τον έρωτα και την απώλεια, ισορροπημένο και υποδειγματικά ερμηνευμένο που σέβεται απόλυτα τον εαυτό του.
Το σενάριο εξιστορεί τη γνωριμία της Γκράχαμ με τον Τέρνερ κατά τη δεκαετία του ’70, ενώ διανυκτέρευαν σε ένα ξενώνα. Εκείνος, λίγο πριν τα 30, δεν είχε ιδέα ποια είναι η Γκράχαμ. Οι κοινές αξίες που μοιράζονταν όμως, ήταν αρκετές για να ξεπεράσουν το «εμπόδιο» της διαφοράς ηλικίας και να χτίσουν μια δυνατή φιλία, που σύντομα εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο έρωτα παρά τις αντιρρήσεις των δικών του, με τους οποίους για ένα μεγάλο διάστημα συγκατοικούσαν.
Η εξαιρετική Ανέτ Μπένινγκ υπηρετεί σε βάθος το ρόλο της τραγικής Γκλόρια Γκράχαμ και ο Τζέιμι Μπελ αποδίδει πειστικά τα συναισθήματα που τον πλημμυρίζουν από την έκπληξη της γνωριμίας τους, της φιλίας, του έρωτά του και της απώλειας. Ένα σύντομο και χαρακτηριστικό πέρασμα κάνει και η υπέροχη Βανέσα Ρεντγκρέιβ. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 8/2/18
Είδος:  Βιογραφική / Δράμα / Αισθηματική 
Σκηνοθεσiα: Πολ ΜακΓκίγκαν 
Πρωταγωνιστούν: Ανέτ Μπένινγκ, Τζέιμι Μπελ, Τζούλι Γουόλτερς, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Κένεθ Κράνχαμ, Στίβεν Γκράχαμ
Βασισμένο στη συγκινητική αυτοβιογραφία του Βρετανού ηθοποιού Πίτερ Τέρνερ, η ταινία εξιστορεί την παθιασμένη σχέση ανάμεσα στον Τέρνερ και την εκκεντρική ντίβα του Χόλιγουντ, της δεκαετίας του ’50, Γκλόρια Γκράχαμ («Η Ωραία και το Κτήνος»). Το δυνατό ειδύλλιο ανάμεσα στη θρυλική femme fatale και τον νεαρό εραστή της μετατρέπεται σύντομα σε μια βαθιά σχέση, με τον Τέρνερ να γίνεται το μοναδικό άτομο στο οποίο εκείνη βρίσκει παρηγοριά και δύναμη κατά τις τραγικές τελευταίες στιγμές της. Σαγηνευτική όσο ποτέ, η Γκράχαμ αφήνεται στον Τέρνερ, δίνοντας την τελευταία της συγκλονιστική παράσταση.
Διανομή: Odeon