29/3/18

Όλες οι ταινίες από 29/3/2018

Έντεκα καινούργιες ταινίες προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους που ακόμα και ο πιο δύσκολος θεατής κάτι θα βρει να δει. Υπάρχουν θρίλερ τρόμου και φαντασίας, δράματα, περιπέτειες, παιδικά και για όλη την οικογένεια. Αναλυτικά : 

Το κορίτσι στην ομίχλη - La ragazza nella nebbia 
Είδος: Αστυνομική / Θρίλερ
Σκηνοθεσία: Ντονάτο Καρίσι 
Παίζουν: Τόνι Σερβίλο, Ζαν Ρενό, Αλέσιο Μπόνι, Λορέντζο Ρικέλμι, Γκαλάτεα Ράντζι, Μικέλα Σεσκόν, Λουκρέτζια Γκουιντόνε 
Σύνοψη: Βασισμένη στο πολυμεταφρασμένο ομώνυμο βιβλίο, η ταινία ακολουθεί την εξαφάνιση μιας 16χρονής κοπέλας της Άννα Λου από ένα μικρό χωριό στις Ιταλικές Άλπεις. Ο αινιγματικός αστυνομικός ερευνητής Βόγκελ καλείται να εξιχνιάσει το μυστήριο και σύντομα συνειδητοποιεί ότι δεν πρόκειται για κάτι απλό. Δουλεύοντάς με εχθρό τον χρόνο και έχοντας να αντιμετωπίσει τα ξέφρενα Media o Βόγκελ πρέπει να χρησιμοποιήσει ανορθόδοξες μεθόδους για να αποκαλύψει την αλήθεια, σε μία πόλη που τα κίνητρα είναι δυσδιάκριτα, τα γεγονότα διαστρεβλώνονται και όλοι είναι πιθανοί ύποπτοι.
Διανομή: Spentzos Film

Μόνο εσένα βλέπω - All i see is you 
Είδος: Δράμα / Μυστηρίου
Σκηνοθεσία: Μαρκ Φόρστερ 
Παίζουν: Μπλέικ Λάιβλι, Τζέισον Κλαρκ, Ιβόν Στραχόβσκι, Ντάνι Χιούστον, Άνα Ο' Ράιλι
H Τζίνα (Μπλέικ Λάιβλι) και ο Τζέιμς (Τζέισον Κλαρκ) έχουν έναν υπέροχο γάμο. Μετά από ένα ατύχημα που της κόστισε τους γονείς αλλά και την όρασή της, η Τζίνα εξαρτάται ολοκληρωτικά από τον άντρα της, κι αυτή η εξάρτηση φαίνεται πως κρατάει σταθερή την παθιασμένη σχέση τους. Εκείνη βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια του Τζέιμς που της περιγράφει κάθε τι από την καθημερινή ζωή. Παρά το πρόβλημά της, οι δυο τους απολαμβάνουν μια έντονη καθημερινότητα στην Μπανγκόκ, όπου ο Τζέιμς δουλεύει και η Τζίνα εξερευνά τη ζωή σε μια ξένη χώρα. Όλα κυλούν όμορφα, μέχρι τη στιγμή που η Τζίνα αποκτά ξανά την όρασή της κι αρχίζει να βλέπει τον κόσμο μέσα από τα δικά της μάτια, κάτι που θα τη φέρει αντιμέτωπη με μια νέα, πιο «σκοτεινή» πραγματικότητα.
Διανομή: Odeon

Ready Player One 
Είδος: Φαντασίας / Δράσης / Θρίλερ 
Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ
Παίζουν: Τάι Σέρινταν, Ολίβια Κουκ, Μπεν Μέντελσον, Τ. Τζ. Μίλερ, Σάιμον Πεγκ, Μάρκ Ράιλανς, Λένα Γουάιτ
Βρισκόμαστε στο 2045. Επικρατεί χάος και ο κόσμος μοιάζει να καταρρέει. Μόνη σωτηρία είναι το OASIS, ένα επεκτατικό σύμπαν εικονικής πραγματικότητας που δημιουργήθηκε από τον ευφυή και εκκεντρικό Τζέιμς Χάλιντεϊ (Μαρκ Ράιλανς). Όταν ο Χάλιντεϊ πεθαίνει, αφήνει την αμύθητη περιουσία του στο πρώτο άτομο που θα βρει ένα ψηφιακό πασχαλινό αυγό, κρυμμένο κάπου στο OASIS, πυροδοτώντας έναν διαγωνισμό που καθηλώνει όλο τον κόσμο. Όταν ένας απίθανος νεαρός ήρωας με το όνομα Γουέιντ Γουάτς (Τάι Σέρινταν) αποφασίζει να πάρει μέρος στον διαγωνισμό, παρασύρεται σε ένα ιλιγγιώδες κυνήγι θησαυρού που αψηφά τους κανόνες της πραγματικότητας μέσα σε ένα φανταστικό σύμπαν μυστηρίου, ανακαλύψεων και κινδύνων.
Διανομή: Tanweer

Πίτερ Ράμπιτ - Peter Rabbit 
Είδος: Κινούμενα Σχέδια / Οικογενειακή 
Σκηνοθεσία: Γουίλ Γκλουκ
Ο σκανταλιάρης, τολμηρός και ανήσυχος Πίτερ Ράμπιτ θα κοντράρει τον Τόμας Μακ Γκρέγκορ (Domhnall Gleeson) μέχρι τελικής πτώσης. Το καρότο της έριδος είναι ο λαχταριστός λαχανόκηπος του προκομμένου και πολύ κτητικού Μακ Γκρέγκορ. Όταν στο σκηνικό εμφανιστεί μια γλυκομίλητη και φιλόζωη γειτόνισσα, η Μπι (Rose Byrne), οι δύο αντίπαλοι θα διεκδικήσουν την αποκλειστική εύνοια της με πάθος και η διαμάχη τους θα γίνει χειρότερη από ποτέ. Ο καθένας έχει δικά του τεχνάσματα, μα το «στρατόπεδο» του Πήτερ ολοένα και μεγαλώνει, με σύσσωμη την παρέα του δάσους να ετοιμάζεται για απόβαση.
Διανομή: Feelgood


Εντός ορίων – Insyriated 
Είδος: Δράμα / Πολεμική
Σκηνοθεσία: Φιλίπ Φαν Λιού 
Παίζουν: Χιάμ Αμπάς, Ντιαμάντ Αμπού Αμπούντ, Ζιλιέ Ναβί
Σύνοψη: Ένα διαμέρισμα στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας γίνεται καταφύγιο για τη νοικοκυρά του σπιτιού και τα παιδιά της, τον φίλο μιας από τις κόρες της, τον πεθερό της, την οικογένεια μιας γειτόνισσας, και μια οικιακή βοηθό. Όταν στον έξω κόσμο πέφτουν βόμβες και οι δρόμοι γεμίζουν ελεύθερους σκοπευτές, η μικρή αυτή κοινωνία προσπαθεί να κρατηθεί όρθια ακολουθώντας τη ρουτίνα της.
Διανομή: Danaos Films

The strangers: Ματωμένη νύχτα - The strangers: Prey at night 
Είδος: Θρίλερ / Τρόμου  
Σκηνοθεσία: Γιόχανς Ρόμπερτ  
Παίζουν: Κριστίνα Χέντρικς, Μπέιλι Μάντισον, Μάρτιν Χέντερσον, Λιούις Πούλμαν, Έμα Μπελόμι  
Σύνοψη: H Σίντι (Κριστίνα Χέντριξ) και ο Μάικ (Μάρτιν Χέντερσον) ξεκινούν οδικώς για την εξοχή μαζί με την ατίθαση έφηβη κόρη τους, Κίνσι (Μπέιλι Μάντισον), και τον μεγάλο τους γιο, Λουκ (Λιούις Πούλμαν). Κανείς δεν φαντάζεται ότι αυτό που ξεκίνησε σαν μια συνηθισμένη οικογενειακή εκδρομή, θα καταλήξει στον μεγαλύτερο εφιάλτη τους… Κατά την άφιξή τους σε ένα απομονωμένο πάρκο για τροχόσπιτα, ένα χτύπημα στην εξώπορτα θα οδηγήσει σε μία νύχτα απερίγραπτου τρόμου. Τρεις άγνωστοι ψυχοπαθείς με μάσκες και θανατηφόρες προθέσεις θα αναγκάσουν τα μέλη της οικογένειας να παλέψουν για τη ζωή τους.
Διανομή: Odeon

Ιστορίες μιας νύχτας - Posoki - Directions
Είδος: Δράμα 
Σκηνοθεσία: Στέφαν Κομαντάρεφ
Παίζουν: Βασίλ Μπάνοφ, Ιβάν Μπάρνεφ, Άσεν Μπλατέτσκι, Στέφαν Ντενολιούμποφ, Ντομπρίν Ντοσέφ, Ειρήνη Ζαμπόνας
Σύνοψη: Σε συνάντηση με τον τραπεζίτη του, ένας ιδιοκτήτης-οδηγός ταξί διαπιστώνει ότι θα πρέπει να δωροδοκήσει προκειμένου να λάβει το δάνειο που ζητά. Όμως ο ίδιος θέλει να παραμείνει ένας έντιμος άνθρωπος. Το συμβούλιο δεοντολογίας που εξέτασε την καταγγελία του, δεν δείχνει να συμμερίζεται την εντιμότητά του και ζητά επίσης το δικό του μερίδιο στη δωροδοκία! Σε απελπιστική οργή, πυροβολεί τον τραπεζίτη και έπειτα τον εαυτό του. Το συμβάν αυτό προκαλεί μια μεγάλη εθνική συζήτηση σχετικά με το πώς η απελπισία έχει καταβάλει την κοινωνία. Εν τω μεταξύ, πέντε οδηγοί ταξί και οι επιβάτες τους κινούνται μέσα στη νύχτα –κάθε διαδρομή με την ελπίδα να βρουν ένα καλύτερο δρόμο προς τα εμπρός,μια νέα κατεύθυνση.
Διανομή: Ama Films

Λεό Ντα Βίντσι: Αποστολή Μόνα Λίζα (Leo Da Vinci: Mission Mona Lisa
Είδος: Κινούμενα Σχέδια / Οικογενειακή   
Σκηνοθεσία: Σέρτζιο Μάνφιο 
Μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά
Σύνοψη: Ο νεαρός Λεονάρντο Ντα Βίντσι είναι ένα χαρισματικό, ιδιοφυές αγόρι, γεμάτο όρεξη για δράση. Σχεδιάζει μία μηχανή που μπορεί να κινηθεί στο έδαφος, στον αέρα και στο νερό. Με τη μηχανή αυτή, φορώντας μία στολή κατάδυσης που έχει σχεδιάσει ο ίδιος και έχοντας στο πλευρό του τον πιστό του φίλο Λορέντζο και την αγαπημένη του, την Τζιοκόντα, ξεκινά το περιπετειώδες του ταξίδι
Διανομή: Tanweer

Μια νέα γυναίκα - Jeune femme 
Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Λεονόρ Σεράιγ
Παίζουν: Λετίσια Ντος, Σουλεϊμάν Σαγιέ, Ντιαγιέ, Γκρεγκορί Μονσαϊνζόν, Ζαν Κριστόφ Φολί
Σύνοψη: Απένταρη, με μόνη συντροφιά τη γάτα της και απέναντι σε πόρτες που της κλείνουν κατάμουτρα, η Πόλα επιστρέφει στο Παρίσι μετά από πολύ καιρό. Καθώς γνωρίζει διαφορετικούς ανθρώπους στην πορεία, ένα πράγμα ξέρει σίγουρα: πως είναι αποφασισμένη να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και θα το κάνει με στυλ κι αυτοπεποίθηση.
Διανομή: One from the Heart

Σκοτεινός ποταμός - Dark river 
Είδος: Δράμα / Μυστηρίου  
Σκηνοθεσία: Κλιό Μπάρναρντ 
Παίζουν: Ρουθ Γουίλσον, Μαρκ Στάνλεϊ, Σον Μπιν 
Σύνοψη: Η Άλις επιστρέφει στη γενέτειρά της, μετά τον θάνατο του πατέρα της, για πρώτη φορά μετά από δεκαπέντε χρόνια. Εκεί, θα έρθει αντιμέτωπη με έναν αδερφό της, τον οποίο μετά βίας αναγνωρίζει. Κουρασμένος από τις προσπάθειες χρόνων να διατηρήσει το οικογενειακό αγρόκτημα, είναι πλέον αποφασισμένος να το πουλήσει, προς μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση της αδερφής του. Η διαφωνία τους θα φέρει στην επιφάνεια τραυματικές μνήμες για την Άλις, οι οποίες ήταν αδρανείς για χρόνια. Θα καταφέρουν τα αδέρφια να προχωρήσουν μπροστά ή τα γεγονότα του παρελθόντος θα στοιχειώνουν για πάντα το μέλλον τους;
Διανομή: Strada Films

Barbara 
Είδος: Βιογραφική / Δράμα 
Σκηνοθεσία: Ματιέ Αμαλρίκ 
Παίζουν: Ζαν Μπαλιμπάρ, Ματιέ Αμαλρίκ 
Σύνοψη: Μια ηθοποιός, η Μπριζίτ, παίζει την Μπάρμπαρα σε μια ταινία της οποίας τα γυρίσματα ξεκινούν σύντομα. Η Μπριζίτ δουλεύει τον χαρακτήρα της, τα τραγούδια και τις μελωδίες της, τη μίμηση των κινήσεων και τα λόγια της. Ο χαρακτήρας μεγαλώνει μέσα της και την καταλαμβάνει, ώσπου κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει την ηθοποιό από τον χαρακτήρα.
Διανομή: Weird Wave
(Παρουσίαση στη σημερινή Αμαρυσία 29/3/2018)