15/3/18

Tomb raider: Lara Croft - Tomb raider

Η ταινία αποτελεί «προηγούμενο» των περιπετειών της Λάρα Κροφτ, όταν την ερμήνευε η Αντζελίνα Τζολί. Ανατρέχει δηλαδή στην παιδική και νεανική ηλικία της Λάρα, όπου βλέπουμε τους λόγους που έγινε σκληροτράχηλη και επίσης, την αιτία που την οδήγησε να ψάχνει να βρει τον εξαφανισμένο πατέρα της.

Δυστυχώς, το σενάριο μοιάζει να είναι copy-paste των Κυνηγών της Χαμένης Κιβωτού με τον Ιντιάνα Τζόουνς. Έρευνες σε τροπικά δάση και ανεξερεύνητες ζούγκλες, γρίφοι προς επίλυση, κρυμμένες παγίδες και συνεχές τρέξιμο και αγωνία.
Η σκηνοθεσία του Νορβηγού Ρόαρ Ούθαγκ, που μας είχε χαρίσει προ καιρού το αρκετά καλό φιλμ-καταστροφής «Το Κύμα», δεν μπορείς να πεις ότι είναι κακή. Μια καταιγιστική περιπέτεια του ζήτησαν για να διαιωνίσουν το είδος και τα έβγαλε πέρα με τη ψηφιακή τεχνολογία και τη συνεχή δράση, αλλά όπως γράφω συχνά και θα με πείτε μονότονο: κάπου τα έχουμε ξαναδεί όλα αυτά.
INFO
Προβάλλεται από 15/3/18
Είδος: Φαντασίας / Περιπέτεια 
Σκηνοθεσία: Ρορ Ούθαγκ 
Παίζουν: Αλίσια Βικάντερ, Ντόμινικ Γουέστ, Γουόλτον Γκόγκινς, Ντάνιελ Γου 
Σύνοψη: Η Λάρα Κροφτ είναι η ατίθαση κόρη ενός εκκεντρικού εξερευνητή, ο οποίος εξαφανίστηκε, όταν εκείνη ήταν ακόμα στην εφηβεία. Στα 21 της πια, χωρίς κάποιο ουσιαστικό νόημα ή σκοπό στη ζωή της, η Λάρα αποφασίζει να προσπαθήσει να λύσει το μυστήριο που περιβάλλει το θάνατό του. Πηγαίνοντας ενάντια στην τελευταία του επιθυμία, αφήνει ό,τι ήξερε πίσω της και ξεκινάει για τον τελευταίο γνωστό προορισμό του πατέρα της: έναν τύμβο σε ένα μυθικό νησί στα ανοιχτά της Ιαπωνίας. Η αποστολή της όμως, δεν θα είναι εύκολη…
Διανομή: Tanweer