13/4/18

Όλες οι νέες ταινίες από 12/4/2018




Η υπόσχεση της αυγής - La promesse de l'aube
Είδος: Βιογραφική / Δράμα
Σκηνοθεσία: Ερίκ Μπαρμπιέ
Παίζουν: Πιέρ Νινέ, Σαρλότ Γκενσμπούργκ, Ζαν-Πιέρ Νταρουσέν
Σύνοψη: Από τη δύσκολη παιδική του ηλικία στην Πολωνία μέχρι την εφηβεία του στην ηλιόλουστη Νίκαια και τα κατορθώματα του ως πιλότος πολεμικής αεροπορίας στον Β’  Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Romain Gary (Pierre Niney ) έζησε μια απίστευτη ζωή. Αυτή την αφοσίωση να ζήσει εκατό ζωές, να γίνει ο μεγάλος άντρας και ο διάσημος συγγραφέας τη χρωστούσε στην μητέρα του Nina (Charlotte Gainsbourg). Χάρη στη συντριπτική αγάπη αυτής της αξιολάτρευτης, εκκεντρικής γυναίκας που θα τον έκανε έναν από τους μεγαλύτερους μυθιστοριογράφους του 20ού αιώνα, αυτός ο άντρας έζησε μία ζωή γεμάτη περιπέτεια, πάθος και μυστήριο.
Διανομή: Feelgood

Η προσβολή - L'insulte 
Είδος: Δράμα 
Σκηνοθεσία: Ζιάντ Ντουερί
Παίζουν: Αντέλ Καράμ, Ρίτα Χάγιεκ, Κάμελ Ελ Μπάσα, Κριστίν Χουεϊρί, Καμίλ Σαλαμέ, Ντιαμάντ Άμπου Αμπντούντ
Σύνοψη: Βηρυτός, σήμερα. Μια λεκτική διαμάχη παίρνει τεράστιες διαστάσεις και βρίσκει τον Τόνι, έναν Λιβανέζο Xριστιανό, και τον Γιάσερ, έναν Παλαιστίνιο πρόσφυγα, στο δικαστήριο. Το τσίρκο που στήνουν τα μέσα ενημέρωσης γύρω τους δημιουργεί κοινωνική έκρηξη στο Λίβανο, αναγκάζοντας τον Τόνι και το Γιάσερ να επαναπροσδιορίσουν τις ζωές και τις προκαταλήψεις τους.
Διανομή: Seven Films

Ο ήλιος του μεσονυχτίου - Midnight sun
Σκηνοθεσία: Σκοτ Σπιρ 
Παίζουν: Μπέλα Θορν, Πάτρικ Σβαρτζενέγκερ, Κουίν Σέπαρντ, Κεν Τρέμπλετ, Σουλέκα Μάθιου, Ρομπ Ριγκλ
Είδος: Δράμα / Αισθηματική 
Σύνοψη: Κινδυνεύοντας από την έκθεση στο φως του ήλιου, η 17χρονη Κέιτι περνάει την ημέρα της στο σπίτι συντροφιά με τον πατέρα της και την καλύτερή της φίλη. Τα βράδια όμως ο κόσμος της αλλάζει και γίνεται μαγικός: μπορώντας πλέον να κυκλοφορεί άφοβα, η Κέιτι περνά την ώρα της στον σιδηροδρομικό σταθμό, παίζοντας κιθάρα. Μια νύχτα, η μοίρα την ενώνει με τον Τσάρλι και οι δυο τους ερωτεύονται βαθιά κατά τη διάρκεια ενός ιδανικού καλοκαιριού. Η αγάπη θα τους αλλάξει για πάντα – μπορεί όμως το όνειρο να κρατήσει; Μια μοναδική ιστορία για τη δύναμη της θέλησης και του έρωτα.
Διανομή: Odeon

7 μέρες στο Έντεμπε - 7 days in Entebbe
Είδος: Περιπέτεια / Ιστορική 
Σκηνοθεσία: Χοσέ Παντίλα 
Παίζουν: Ρόζαμουντ Πάικ, Ντάνιελ Μπρουλ, Έντι Μαρσάν, Πίτερ Σάλιβαν  
Σύνοψη: Εμπνευσμένο από τα αληθινά γεγονότα της αεροπειρατείας του 1976 κατά την πτήση της Air France από το Τελ Αβίβ προς το Παρίσι και την πιο τολμηρή αποστολή διάσωσης που επιχειρήθηκε ποτέ.
Διανομή: Spentzos Film

Κυρία Χάιντ - Madame Hyde
Είδος: Δράμα / Φαντασίας
Σκηνοθεσία: Σερζ Μποζόν  
Παίζουν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ρομέν Ντουρί, Χοσέ Γκαρσία   
Σύνοψη: Η κυρία Τζέκιλ είναι μια ντροπαλή δασκάλα που περνάει δύσκολα εξαιτίας των συναδέλφων της αλλά και των μαθητών της. Μια νύχτα που βρέχει καταρρακτωδώς καθώς πραγματοποιεί ένα πείραμα στο εργαστήριο της, ένας κεραυνός την χτυπάει και πέφτει αναίσθητη. Όταν συνέρχεται νιώθει εντελώς διαφορετική και…η εμφάνιση της κυρίας Χάιντ σύντομα θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις μεθόδους διδασκαλίας της κυρίας Τζέκιλ

Rampage: Το απόλυτο χάος  - Rampage
Είδος: Φαντασίας / Δράσης
Σκηνοθεσία: Μπραντ Πέιτον
Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Ναόμι Χάρις, Μαλίν Άκερμαν, Τζέικ Λέισι, Τζο Μανγκανιέλο, Τζέφρι Ντιν Μόργκαν
Σύνοψη: Ο επιστήμονας πρωτοζωολόγος Ντέιβις Οκόγιε (Ντουέιν Τζόνσον), ένας άνδρας που κρατάει τον κόσμο σε απόσταση, μοιράζεται έναν ακλόνητο δεσμό με τον Τζορτζ, έναν εντυπωσιακά έξυπνο γορίλα τον οποίο φροντίζει από τη γέννησή του. Αλλά ένα παράνομο γενετικό πείραμα που πήγε στραβά μεταμορφώνει τον πράο γορίλα σε ένα οργισμένο τέρας.
Τα πράγματα θα χειροτερέψουν, όταν σύντομα αποκαλύπτεται πως υπάρχουν και άλλα ζώα-κυνηγοί που έχουν τροποποιηθεί με παρόμοιο τρόπο. Καθώς τα προσφάτως δημιουργημένα τέρατα διασχίζουν την Βόρεια Αμερική καταστρέφοντας τα πάντα στο διάβα τους, ο Οκόγιε συμμαχεί με έναν αναξιόπιστο γενετικό μηχανικό για να φτιάξουν ένα αντίδοτο, μέσα σε ένα πεδίο μάχης που συνεχώς χειροτερεύει, όχι μόνο για να αποτρέψει μια παγκόσμια καταστροφή, αλλά και για να σώσει το τρομακτικό τέρας που ήταν κάποτε φίλος του.
Διανομή: Tanweer

Η μέρα της επιστροφής μου - The mercy
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μαρς 
Παίζουν: Ρέιτσελ Βάις, Κόλιν Φερθ, Ντέιβιντ Θιούλις, Τζόναθαν Μπέιλι, Άντριαν Σίλερ
Είδος: Βιογραφική / Δράμα
Σύνοψη: Η αποτυχημένη προσπάθεια του ιστιοπλόου Donald Crowhurst να κερδίσει την ρεγκάτα Χρυσή Σφαίρα του1968 καταλήγει με σκανδαλώδη τρόπο να ταξιδεύει μόνος ανά τον κόσμο μέσω θαλάσσης.
Διανομή: Spentzos Film

Γκαστόν, ο γκαφατζής - Gaston Lagaffe
Είδος: Κωμωδία   
Σκηνοθεσία: Πιέρ-Φρανσουά Μαρτέν-Λαβάλ  
Παίζουν: Τεό Φερνάντεζ, Πιέρ-Φρανσουά Μαρτέν-Λαβάλ, Αρνό Ντικρέ  
Σύνοψη: Ξαναγνωρίστε τον γκαφατζή Γκαστόν, τον ευέξαπτο κύριο Πρυνέλ, τη δεσποινίδα Ζαν με τη χαρακτηριστική αλογοουρά, τον αστυνόμο Λονγκταρέν και, βέβαια, τον τρομερό και φοβερό κύριο Ντε Μεσμεκέρ! Τρελές εφευρέσεις, γκάφες και καταστροφές «με το κιλό» δίνουν το παρών στις νέες περιπέτειες του ευφυούς πολυτεχνίτη που το μόνο που θέλει είναι να κάνει καλό στους γύρω του. Αλλά τελικά...
Διανομή: Odeon

Συνωμοσία – Unlocked
Είδος: Δράσης, Θρίλερ 
Σκηνοθεσία: Μάικλ Άπτεντ  
Παίζουν: Νούμι Ράπας, Ορλάντο Μπλουμ, Τζον Μάλκοβιτς, Τόνι Κολέτ, Μάικλ Ντάγκλας, Άσλι Κουμάρ, Μπράιαν Κασπ, Αντελάγιο Αντεντάγιο
Σύνοψη: Η Άλις πρώην ανακρίτρια της CIA τώρα ζει μια φυσιολογική ζωή στο Λονδίνο. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν απέτυχε να ανακρίνει έναν κρατούμενο με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους. Όταν η CIA συλλαμβάνει κάποιον που έχει άμεσες πληροφορίες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα, η Άλις καλείται πάλι να τον ανακρίνει. Ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα στο δρόμο για την Υπηρεσία θα την κάνει να καταλάβει ότι της την έχουν στήσει και τώρα θα πρέπει με κίνδυνο την ζωή της να βρει τους συνωμότες και να αποτρέψει μια φονική βιολογική επίθεση στην πόλη.
Διανομή: Spentzos Film

Οι νέοι μεταλλαγμένοι - The new mutants
Είδος: Φαντασίας / Θρίλερ 
Σκηνοθεσία: Τζος Μπουν 
Παίζουν: Άνια Τέιλορ Τζόι, Μέισι Γουίλαμς, Άλις Μπράγκα, Τσάρλι Χίτον, Μπλου Χαντ, Χένρι Ζάγκα
Πρόκειται για την ιστορία των Νέων Μεταλλαγμένων, μίας ομάδας μεταλλαγμένων ηρώων που αποτελείται από τους πρώτους απόφοιτους της σχολής του Τσαρλς Ξαβιέ.
Διανομή: Odeon
(Από την παρουσίαση στην Αμαρυσία 12/4/2018)