26/4/18

Fortunata: Η ασυμβίβαστη – Fortunata

Άλλο ένα δράμα του Σέρτζιο Καστελίτο, στο οποίο αποτυπώνει τη ζωή στα περίχωρα της Ρώμης και τους ανθρώπους που την κατοικούν. Όπως και στο «Γεννημένοι ξανά» (Twice born), που είχαμε δει το 2013, στο Fortunata δημιουργεί ένα γυναικείο χαρακτήρα, ανεξάρτητο, γεμάτο ενέργεια, ατίθασο, που όμως διακρίνεται από ατυχία, παρά το γεγονός ότι το όνομά της σημαίνει «τυχερή».

Η Γιασμίν Τρίνκα, πληθωρική, εκρηκτική, γεμίζει την οθόνη και είναι το μεγάλο ατού της ταινίας μαζί με την μικρή και εκφραστική Νικόλ Σεντάνι που υποδύεται τέλεια την προβληματική κόρη της, ενώ η σκηνοθεσία του Καστελίτο δεν πέφτει στο εύκολο μελόδραμα. 
Μέσα από τη σχέση της Φορτουνάτα με τον ψυχολόγο της κόρης της (Στέφανο Ακόρσι) και τον πρώην άντρα της (Αλεσάντρο Μπόργκι), του οποίου η συμπεριφορά αγγίζει τα όρια του γελοίου, καταφέρνει να θίξει πολλά κοινωνικά θέματα έμμεσα και άμεσα, όπως το φυλετικό, το προσφυγικό που προκύπτουν μέσα από τις φιλίες της Φορτουνάτα και της δύναμης της εξουσίας, που υποτίθεται ότι κατέχει ο βίαιος πρώην άντρας της, που επιμένει να την εκβιάζει μη δίνοντάς της διαζύγιο. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 26/4/18
Είδος: Δράμα 
Σκηνοθεσία: Σέρτζιο Καστελίτο 
Παίζουν: Γιασμίν Τρίνκα, Στέφανο Ακόρσι, Αλεσάντρο Μπόργκι, Εντοάρντο Πέσκε, Νικόλε Τσεντάνι, Σέρτζιο Καστελίτο, Χάνα Σιγκούλα 
Η Φορτουνάτα παλεύει να καταφέρει όλα όσα έχει ονειρευτεί, ανοίγοντας ένα κομμωτήριο, κάνοντας ό,τι καλύτερο ως μητέρα και αντιμαχόμενη τον βίαιο, πρώην σύζυγό της. Αλλά η δύναμη του έρωτα θα είναι αυτή που θα αλλάξει τη ζωή της, προσφέροντάς της μια νέα ελπίδα και μια νέα ευκαιρία για ευτυχία.
Διανομή: Seven Films