13/4/18

Ίκαρος - Ikarus

Είδα πρόσφατα το ντοκιμαντέρ «Ίκαρος» σχετικά με το ντοπάρισμα της Ρωσικής ολυμπιακής ομάδας με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Σκηνοθετημένο από τους Μπράιαν Φόγκελ και Νταν Κόγκαν, διαθέτει νεύρο και είναι δομημένο σαν αστυνομικό θρίλερ, κρατώντας έτσι αμείωτο το ενδιαφέρον,
αφού ο επιστήμονας Γκριγκόρι Ρέντσενκοφ, που παρείχε στις αρχές πληροφορίες, για την εμπλοκή της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, διέφυγε στην Αμερική και βρίσκεται ήδη σε ειδικό πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, επειδή δύο από τους πρώην συναδέλφους του, που κατηγορούσαν Ρώσους αθλητές ότι είχαν ντοπαριστεί στο παρελθόν, πέθαναν μυστηριωδώς μετά τη δημοσίευση εγγράφων από τη WADA.
Ο Ίκαρος σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία αγνόησε τη συμβουλή του πατέρα του να μην πετάξει πολύ κοντά στον ήλιο και το πλήρωσε με τη ζωή του. Το ντοκιμαντέρ αυτό των Μπράιαν Φόγκελ και Νταν Κόγκαν, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι αν ένας σύγχρονος Ίκαρος προσπαθήσει να αψηφήσει τους κανόνες των αθλητικών αγώνων για τη μη λήψη απαγορευμένων ουσιών, θα πληρώσει το τίμημα. Θα αποκλειστεί από τους αγώνες.
INFO
Είδος: Ντοκιμαντέρ
Σκηνοθεσία: Μπράιαν Φόγκελ και Νταν Κόγκαν
Σύνοψη: Στο ντοκιμαντέρ «Ίκαρος», που βραβεύτηκε με Όσκαρ Ντοκιμαντέρ 2018, ο σκηνοθέτης και ερασιτέχνης ποδηλάτης Μπράιαν Φόγκελ έρχεται σε επαφή με τον Ρώσο επιστήμονα Δρ. Γκριγκόρι Ροντσένκοφ, τον εμπνευστή του Ρώσικου προγράμματος ντόπινγκ με την υποστήριξη της κυβέρνησης και αποκαλύπτει στοιχεία από το  μεγάλο σκάνδαλο ντοπαρίσματος της ρωσικής Oλυμπιακής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι το 2014.
Παραγωγή: Netflix