3/5/18

Ζευγάρι με το ζόρι - Overloaded

Στη ρομαντική κομεντί «Γυναίκα στη Θάλασσα» (1987) του Γκάρι Μάρσαλ με την Γκόλντι Χόουν και τον Κερτ Ράσελ, τα πράγματα συνέβαιναν αντίστροφα απ’ ότι στο σημερινό «Ζευγάρι με το ζόρι». Εκεί είχαμε την κακομαθημένη πλούσια που έπεφτε στη θάλασσα από το γιοτ της, πάθαινε αμνησία και την έσωζε ένας αγροίκος μαραγκός, προς τον οποίο δεν είχε πληρώσει μια για τις υπηρεσίες του. Έτσι, εκείνος για να την εκδικηθεί, την έπειθε ότι ήταν η σύζυγός του και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του.

Όπως και να έχει όμως, η κωμωδία παραμένει ελαφριά, υπερβολικά καλοκάγαθη και παλιομοδίτικη, να μας θυμίζει ελληνική ταινία της δεκαετίας του ’60, με τον Εουχένι Ντερμπέζ να αναλώνεται σε γκριμάτσες μεταλλασσόμενος από πλούσιος και κακομαθημένος, σε μικροαστό οικογενειάρχη που κάνει ό,τι μπορεί να συντηρήσει την πολυμελή οικογένειά του. Από την άλλη, η Άννα Φάρις με κουπ και μέικαπ που θυμίζει έντονα τη Γκόλντι Χόουν (αποτίει φόρο τιμής άραγε;) αντιμετωπίζει τις καταστάσεις που προκύπτουν, θυμίζοντας τη δική μας Ρένα Βλαχοπούλου σε κωμωδία του ’60 όπως προανέφερα.
Τελικά, βλέπεται ευχάριστα. (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 3/5/18
Είδος: Κωμωδία / Αισθηματική 
Σκηνοθεσία: Μπομπ Φίσερ, Ρομπ Γκρίνμπεργκ   
Παίζουν: Εουχένι Ντερμπέζ, Άννα Φάρις, Εύα Λονγκόρια, Σούζι Κερτζ, Τζον Χάνα, Τζος Σεγκάρα, Μελ Ροντρίγκεζ
Σύνοψη: Ένας κακομαθημένος playboy, γόνος μιας εκ των πλουσιότερων οικογενειών του Μεξικού, πέφτει στη θάλασσα από το γιοτ του και παθαίνει αμνησία. Η Κέιτ, μια ανύπαντρη εργαζόμενη μητέρα, στην οποία ο δύστροπος και αλαζόνας γόης χρωστά χρήματα, τον βρίσκει τυχαία και τον περιμαζεύει, μόνο για να τον πείσει ότι είναι ο άνδρας της και πατέρας των παιδιών της.
Διανομή: Odeon