19/9/13

Jobs

Η μόνη αξία που έχουν αυτού του είδους οι βιογραφίες (και αγιογραφίες αν τις ψάξεις σε βάθος), είναι που αναδεικνύουν τον τρόπο, με τον οποίο φιλόδοξοι οραματιστές και αδίστακτοι (ένα-ένα ή και όλα μαζί τα χαρακτηριστικά) νέοι, πάνε μπροστά στη ζωή τους και πολλές φορές δημιουργούν αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο. Τεράστια συμβολή σ’ αυτού του είδους τις βιογραφίες έχει ο βέβαια πρωταγωνιστής (και ποιος δεν θυμάται τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις στο «Λίνκολν» που θα πήγαινε άπατο εάν δεν ήταν αυτός) και στην προκειμένη ταινία ο Άστον Κούτσερ είναι αρκετά καλός και πειστικός στο ρόλο του πρόωρα χαμένου Στιβ Τζομπς, που ίδρυσε την Apple.
Επίσης, όλο το περιβάλλον της ταινίας συμπεριλαμβανομένων και των ηθοποιών, που υποδύονται τα λοιπά στελέχη της εταιρείας και τους αντίπαλους, είναι εξαιρετικά πειστικό και -όπως η ταινία Social Network- καταφέρνει να μας φέρει κοντά και να μας εξοικειώσει με τον κόσμο της υψηλής τεχνολογίας. Ως εκεί. 
Υπόθεση: Η συγκλονιστική ιστορία του Στιβ Τζομπς, του αυθεντικού οραματιστή που κατάφερε να μεγαλουργήσει ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο. Η επική διαδρομή και η ταραχώδης ζωή του Τζομπς που σημάδεψε και άλλαξε την πορεία της τεχνολογίας - αλλά και του κόσμου - για πάντα. 
Σκηνοθεσία: Τζόσουα Μάικλ Στερν
Με τους: Άστον Κούτσερ, Τζος Γκαντ, Τζ. Κ. Σάιμονς, Ντέρμοντ Μαλρόνεϊ, Τζέιμς Γουντς
Προβάλλεται από 19/9/2013
(Δημοσιεύτηκε στο myFilm)