16/10/14

Get on up: The James Brown story

Κριτική: Μια πυκνοδομημένη καταγραφή στιγμιότυπων από τη ζωή του αξέχαστου τραγουδιστή Τζέιμς Μπράουν, που μεσουράνησε στα μέσα και προς το τέλος του 20ού αιώνα Τζέιμς Μπράουν.
Ο Τέιτ Τέιλορ, ο σκηνοθέτης που μας είχε χαρίσει τις «Υπηρέτριες» ασχολείται με ένα θρύλο και καταφέρνει να κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι τέλους, με συνεχή flashbacks και αποκαλύπτοντας σταδιακά κάθε πτυχή της προσωπικότητας ενός πραγματικά εκκεντρικού καλλιτέχνη, που καθιέρωσε και άφησε τη σφραγίδα του στο είδος της funk μουσικής.
Ίσως, οι νεώτεροι θεατές που δεν έζησαν την εποχή του Μπράουν, να μπερδευτούν λίγο από την ανάπτυξη του θέματος, αλλά ο ρυθμός της μουσικής υπόκρουσης της ταινίας και των τραγουδιών του Μπράουν έρχονται σαν αντίβαρο να ισορροπήσουν
τις όποιες σεναριακές ατέλειες, ενώ οι τοποθεσίες, τα ντεκόρ και τα κοστούμια αναπαριστούν πιστά την ταραχώδη, ειδικά για τους μαύρους των ΗΠΑ, εποχή.
Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν, που υποδύεται τον Τζέιμς Μπράουν, βρέθηκε μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του και στάθηκε όρθιος. Εξίσου καλή είναι και η Βαϊόλα Ντέιβις (που την είχαμε δει και στις «Υπηρέτριες»), ενώ και ο Νταν Ακρόιντ είναι αρκετά καλός στο ρόλο του αμφιταλαντευόμενου ατζέντη.
Σκηνοθεσία: Τέιτ Τέιλορ
Με τους: Τσάντγουικ Μπόσμαν, Ντέιβιντ Άντριου Νας, Νέλσαν Έλις, Βαϊόλα Ντέιβις, Οκτάβια Σπένσερ, Τζιλ Σκοτ, Νταν Άκροιντ, Κιθ Ρόμπινσον
Προβάλλεται από 16/10/2014
(Κριτική μου στο myfilm)