17.11.16

Στην καρδιά του δάσους - Into the forest

Είδος: Δράμα 
Σκηνοθεσία: Πατρίσια Ρόζεμα
Παίζουν: Έλεν Πέιτζ, Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, Μαξ Μινγκέλα
Προβάλλεται από 17/11/16
Σύνοψη: Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, δύο φιλόδοξες νεαρές γυναίκες ζουν μαζί με τον πατέρα τους σε ένα όμορφο σπίτι στο βουνό. Ξαφνικά, μία μέρα, το ρεύμα κόβεται –κανείς δεν ξέρει γιατί. Χωρίς ηλεκτρικό, βενζίνη και κανενός είδους ενέργεια, ακούν εκατοντάδες θεωρίες στο ράδιο. Τρομοκρατική επίθεση; Φονικός ιός; Μετά από λίγο, το ράδιο σταματά κι αυτό. Απόλυτη σιωπή. Έχοντας χάσει κάθε αίσθηση ασφάλειας, και με αντίπαλο την πείνα και την αβεβαιότητα, οι δύο αδερφές θα πρέπει να συνεργαστούν για να καταφέρουν να επιβιώσουν σε αυτή την κατάσταση. Μοναδικό τους όπλο, οι μνήμες της χαρούμενης οικογένειας που ήταν κάποτε (Διανομή: Odeon)
Κριτική: Πατέρας και δυο κόρες μένουν εγκλωβισμένοι σε ένα δάσος, επειδή ξαφνικά κάτι γίνεται και κόβονται: ηλεκτρικό ρεύμα, επικοινωνίες, συγκοινωνίες, τα πάντα. 
Και εκεί που λες για να δούμε τι είναι αυτό που συμβαίνει, ο πατέρας από κακή χρήση του αλυσοπρίονου… σκοτώνεται και μένουν οι κόρες μόνες και ανυπεράσπιστες. Και ενώ συνεχίζεις να απορείς για το τι έχει συμβεί, εμφανίζεται και ένας τύπος που βιάζει τη μεγάλη κόρη και κλέβει το μοναδικό μέσο επικοινωνίας (το φορτηγάκι) των κοριτσιών. Και ύστερα έρχονται τα χειρότερα, ενώ ακόμα δεν μαθαίνουμε τι έχει συμβεί. Η βιασθείσα κόρη μένει έγκυος… Και μετά, η ταινία τελειώνει και έχεις μείνει με την απορία: Τι συνέβη τελικά; Θα επιβιώσουν τα κορίτσια; Και που θα πάνε; Ποιο ήταν το νόημα της ταινίας; Γιατί γυρίστηκε τελικά;
(Κριτική μου στο myfilm.gr)