18/5/17

Άφτερλωβ

Με φόντο μια πολυτελή βίλα στα βόρεια προάστια ένα ζευγάρι προσπαθεί να επικοινωνήσει, επιδιδόμενο σε διαλόγους άλλοτε βίαιους και άλλοτε τρυφερούς. Εκείνος, τρελαμένος που εκείνη τον εγκατέλειψε, ύστερα από ένα ραντεβού την κλειδώνει στη βίλα και δεν την αφήνει να φύγει μέχρι να του εξηγήσει γιατί τον άφησε. Εκείνη, παρόλο που δείχνει να είναι πιο κατασταλαγμένη και ώριμη, αδυνατεί να του εκφράσει τι ακριβώς θέλει από τη ζωή. Και οι δύο μοιάζουν να πνίγονται στη φουρτουνιασμένη και αφιλόξενη θάλασσα της ανωριμότητάς τους.

Πολύ καλή ταινία χαρακτήρων του Στέργιου Πάσχου, ο οποίος σκηνοθετεί με νεύρο, ένταση και πάθος (και με την πρωτοτυπία της αφήγησης προς την κάμερα) δύο ταλαντούχους ηθοποιούς, την Ηρώ Μπέζου και τον Χάρη Φραγκούλη, οι οποίοι πολλές φορές δείχνουν να αυτοσχεδιάζουν -προς όφελος μάλιστα της αφήγησης- πάνω σε μια έξοχη ιδέα και ενός όχι κακού σεναρίου πάνω σε μια κατάσταση after love.
Με λίγα λόγια: Μια από τις πολύ καλές Ελληνικές ταινίες (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 18/5/17
Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Στέργιος Πάσχος
Παίζουν: Χάρης Φραγκούλης, Ηρώ Μπέζου
Σύνοψη: Είναι καλοκαίρι, η Αθήνα βράζει, αλλά ο τριαντάχρονος Νίκος δροσίζεται στα βόρεια προάστια, πίνοντας κοκτέιλ δίπλα στην πισίνα. Η πισίνα δεν είναι δική του, αλλά του Σταύρου, που έχει ζητήσει από τον Νίκο να προσέχει το σπίτι και την Λέιλα -τον σκύλο του- για το καλοκαίρι. Η ευκαιρία μοιάζει μοναδική στον άφραγκο μουσικό, που αποφασίζει να καλέσει εκεί την πρώην κοπέλα του, Σοφία, για ολιγοήμερες διακοπές στην πόλη. 
Όταν όμως η ανυποψίαστη Σοφία καταφτάνει, οι διακοπές στον παράδεισο βγαίνουν εκτός τροχιάς. Ο Νίκος την κλειδώνει στο στούντιο του σπιτιού, αποφασισμένος να μην την αφήσει να φύγει, αν δεν μάθει τους λόγους για τους οποίους χώρισαν. Γιατί; Επειδή ακόμα δεν έχει καταλάβει. Κι αν δεν καταλάβει πώς θα την ξεπεράσει; Εγκεφαλικά. Γιατί ερωτικά την έχει ξεπεράσει. Φυσικά…
Διανομή: Strada Films