25/5/17

Οι πειρατές της Καραϊβικής: H εκδίκηση του Σαλαζάρ – Pirates of the Caribbean: Dead men tell no tales

Ο Τζόνι Ντεπ επανέρχεται ως τζόβενο Τζακ Σπάροου, για να επαναλάβει όλα όσα έχουμε δει και στις προηγούμενες ταινίες με τους Πειρατές. 
Πληθωρική και θορυβώδης όπως πάντα, φαντασμαγορική ως συνήθως, με πραγματικά εντυπωσιακές σκηνές χάρη στην τεχνολογία, εκ των οποίων η μόνη ευρηματική είναι αυτή του πρώτου μέρους με την κλοπή του αλυσοδεμένου χρηματοκιβωτίου, που το τραβούν με 4 ή 6 άλογα (δεν θυμάμαι) συμπαρασύροντας και ολόκληρο (!) το κτήριο της τράπεζας. 

Τα υπόλοιπα τα έχουμε ξαναδεί και τα έχουμε χορτάσει, εκτός του Χαβιέ Μπαρδέμ που τον βλέπουμε για πρώτη φορά στη σειρά αυτή να υποδύεται το «κακό στοιχειό» της υπόθεσης: το απέθαντο Σαλαζάρ που θέλει να εκδικηθεί τον Σπάροου, με τις εξυπνακίστικες (και ανεξάντλητες) ατάκες του, ίσως επειδή... δεν σηκώνει αστεία. 
Δεν είναι απίθανο, κάποιοι πολύ νεαροί θεατές να διασκεδάσουν με αυτή την ταινία (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 25/5/17
Είδος: Περιπέτεια / Φαντασίας
Σκηνοθεσία: Έσπεν Σάντμπεργκ, Γιοακίμ Ρόνινγκ
Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Κάγια Σκοντελάριο, Χαβιέ Μπαρδέμ, Μπρέντον Τουέιτς, Τζέφρι Ρας, Ορλάντο Μπλουμ
Σύνοψη: Ο άτυχος καπετάνιος Τζακ Σπάροου αντιμέτωπος με τους ανέμους της συμφοράς και ναυτικούς-φαντάσματα που με αρχηγό τον τρομακτικό καπετάνιο Σαλαζάρ, το σκάνε από το Τρίγωνο του Διαβόλου με σκοπό να σκοτώσουν κάθε πειρατή στη θάλασσα – ειδικά τον Τζακ. H μόνη ελπίδα να σωθεί, είναι η θρυλική τρίαινα του Ποσειδώνα. Για να την βρει, θα χρειαστεί να συνεργαστεί με την Καρίνα, μια πανέξυπνη και όμορφη αστρονόμο και τον Χένρυ, έναν ξεροκέφαλο νεαρό ναυτικό της Βασιλικής Ναυτικής Ακαδημίας. Στο τιμόνι του Νεκρού Γλάρου, του θλιβερά μικρού και σκοροφαγωμένου πλοίου του, ο Τζακ αγωνίζεται να αλλάξει τη δυσοίωνη μοίρα του, αλλά και να σώσει τη ζωή του από τον πιο επικίνδυνο και μοχθηρό εχθρό που αντιμετώπισε ποτέ.
Διανομή: Feelgood