27/7/17

Έρωτας μετ’ εμποδίων - The big sick

Τρυφερή ταινία βασισμένη σε πραγματική ιστορία, με φόντο τις σχέσεις ανθρώπων που έχουν διαφορετικές κουλτούρες. Στην προκειμένη περίπτωση τη σχέση του Πακιστανού μουσουλμάνου και κωμικού ηθοποιού Κουμαΐλ Νατζανί με την αμερικανίδα Έμιλυ Γκόρντον, που γνωρίζονται κατά τη διάρκεια ενός one-man show και ερωτεύονται, ενώ οι γονείς του Κουμαΐλ, προσπαθούν να τον παντρέψουν με προξενιό.

Πέραν των πολιτισμικών διαφορών, έρχεται και η σπάνια αρρώστια της Έμιλυ, που δυσκολεύει την κατάσταση, παρόλο που είναι εμφανές ότι τελικά θα λειτουργήσει ως καταλύτης στη σχέση του, τόσο με τους γονείς της (τους υποδύονται η Χόλι Χάντερ και ο Ρέι Ρομάνο), όσο και με την ίδια, που βρίσκεται σε μια διαρκή εσωτερική αναζήτηση.
Οι διαπροσωπικές σχέσεις και η διαφορετικότητα αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και λεπτό χιούμορ και οι ερμηνείες είναι πηγαίες και αυθόρμητες. Σ’ αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι ο Κουμαΐλ Νατζανί (που είναι και ο πρώτος πακιστανός ηθοποιός στο Χόλιγουντ), υποδύεται τον εαυτό του, ενώ και η Ζόε Καζάν είναι πολύ καλή στο ρόλο της Έμιλυ (Κριτική μου για το myFILM.gr).
INFO
Προβάλλεται από 27/7/17
Είδος: Κωμωδία / Αισθηματική
Σκηνοθεσία: Μάικλ Σογουόλτερ
Παίζουν: Κουμαΐλ Ναντζανί, Ζόι Καζάν, Χόλι Χάντερ, Ρέι Ρομάνο, Αντέλ Αχτάρ, Ανούπαμ Κερ
Σύνοψη: Η ιστορία του γεννημένου στο Πακιστάν και ανερχόμενου κωμικού Κουμαΐλ Νατζανί, που θα γνωρίσει την Έμιλυ κατά την διάρκεια μιας stand-up comedy παράστασης. Όμως αυτό που νόμιζαν ότι ήταν σχέση της μιας βραδιάς, εξελίσσεται σε μια αληθινή αγάπη που θα περιπλέξει τη ζωή του Κουμαΐλ και την σχέση του με τους Μουσουλμάνους γονείς τους. Οταν η Έμιλυ θα προσβληθεί απο μια μυστηριώδη ασθένεια, ο Κουμαΐλ θα αναγκαστεί να βιώσει αυτήν την κρίση μαζί με τους γονείς της, την Μπεθ και τον Τέρι, που γνώρισε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο. Την ίδια ώρα ο Κουμαΐλ θα κληθεί να αντιμετωπίσει και τον «πόλεμο» ανάμεσα στην οικογένεια του και σε αυτό που επιθυμεί η καρδιά του (Διανομή: Spentzos Films)