6/7/17

Απροσδόκητος έρωτας - Hampstead

Μια πραγματική ιστορία και ένα σενάριο κομμένο και ραμμένο για δύο εκπληκτικούς ηθοποιούς τρίτης ηλικίας, για ευαίσθητους και συνομήλικους με τους δύο αυτούς χαρακτήρες, θεατές. Επίσης, μια ιστορία αγάπης, που μπορούν να την παρακολουθήσουν και νεώτεροι σε ηλικία θεατές, για να καταλάβουν ότι ο έρωτας δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά μπορεί να τύχει, να συμβεί και σε μεγαλύτερους.

Ο Μπρένταν Γκλίζον υποδύεται έναν άντρα, τον Ντόναλντ, που ζει σε μια ήσυχη γωνιά στο Hampstead Heath (εξοχικό προάστιο βόρεια του Λονδίνου) σε μια παράγκα. Ευαίσθητος, φιλήσυχος, με οικολογική συνείδηση, δεν ενοχλεί κανέναν και κανείς δεν τον ενοχλεί επί 17 χρόνια που ζει εκεί. Μέχρι τη στιγμή που θα τον «ανακαλύψει» η Έμιλυ, μία Αμερικανίδα χήρα, που προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της μετά τον θάνατο του άντρα της, ο οποίος της άφησε τεράστια οικονομικά χρέη, την οποία υποδύεται η Νταϊάν Κίτον. Στην προσπάθειά της να τον βοηθήσει θα τον φέρει σε δύσκολη θέση και η σχέση τους θα περάσει «σαράντα κύματα».
Ο σκηνοθέτης, αναδεικνύει τις διαφορές και τη σύγκρουση της μεγαλοαστικής κοινωνίας του Λονδίνου με το περιθώριό της χωρίς μελοδραματισμούς, αλλά με τρυφερότητα, ευαισθησία και λεπτό βρετανικό χιούμορ. Συναισθήματα που εκφράζονται τέλεια από τις ερμηνείες των δύο βασικών χαρακτήρων, ενώ η φωτογραφία και η «απαλή» μουσική που συνοδεύει όλες τις καταστάσεις του φιλμ, δημιουργούν συνολικά μια εξαιρετική ταινία, που εκτός των άλλων, μέσα από το χαρακτήρα του Ντόναλντ θίγει και οικουμενικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. (Κριτική μου για το myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 6/7/17
Είδος: Αισθηματική
Σκηνοθεσία: Τζόελ Χόπκινς
Παίζουν: Νταϊάν Κίτον, Μπρένταν Γκλίσον, Πήτερ Σίνγκ, Χιου Σκίνερ, Λέις Ακποτζαρο, Ελίζαμπεθ Κόνμποι, Τζέιμς Νόρτον, Λέσλι Μάνβιλ
Σύνοψη: Μία Αμερικανίδα χήρα θα βρει, απροσδόκητα, την αγάπη στο πρόσωπο ενός άντρα που ζει στο Χάμπστεντ, όταν θα αντιμετωπίσουν μαζί, αυτούς που θέλουν να κατεδαφίσουν το σπίτι του. Εμπνευσμένο από μία πραγματική ιστορία, η ταινία «Απροσδόκητος Έρωτας» είναι μία γοητευτική και τρυφερή ιστορία για το πώς η αγάπη μπορεί να βρεθεί στα πιο απρόσμενα μέρη και αποδεικνύει μια για πάντα ότι η ηλικία δεν παίζει κανέναν ρόλο σε ό,τι αφορά στις δεύτερες ευκαιρίες.
Διανομή: Odeon